Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 47 | 18 november 2020

Web weergave

Mocht Raphael Holzhauser niet zo'n buitenaards niveau halen, stonden bij revelatie Beerschot de schijnwerpers nu vol op spits Tarik Tissoudali en middenvelder Ryan Sanusi. Beide laatbloeiers hebben bovendien een boeiend verhaal. Met verdacht veel gelijkenissen...

TARIK TISSOUDALI en RYAN SANUSI

In tijden waarin de live voetbalbeleving op een laag pitje staat, gaat Sport/Voetbalmagazine samen met u op zoek naar onvergetelijke wedstrijden uit een recent of ver verleden.

FOOT

Na het vertrek van Terem Moffi was het voorin puzzelen bij KVK. Met Pape Guèye lijkt een oplossing gevonden. Bevestigt hij tegen Club Brugge?

FOOT

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Verdediger, KV Oostende

DUG-OUT

De gouden generatie van Neerpede moest de schatkist van paars-wit laten vollopen, maar dat is intussen een beetje achterhaald. Het is niet uitgesloten dat het vooral de buitenlandse clubs zijn die gouden zaken zullen doen op Anderlecht.

ANDERLECHT

De financiën van Standard staan weer op springen. Met als gevolg tal van tegenstrijdige analyses, vlammende uitspraken en alarmerende geruchten. Maar hoe zien de financiën van Standard er nu uit?

STANDARD

De Brusselse derby, honderd jaar oud, was in de vergetelheid geraakt, maar wordt dit seizoen weer opgevoerd, in vier bedrijven nog wel. Wij sprokkelden verhalen over Union-RWDM.

UNION-RWDM

Vanavond komen in België-Denemarken amper spelers uit de Belgische competitie aan de aftrap. Dat was in 1984 wel anders.

RETRO

Wim De Decker is even oud als Hernán Losada (38), enkel Vincent Kompany (34) is als T1 in de Jupiler Pro League nog jonger. Met welke aanpak en methode tracht de Waaslander het Buffaloschip in dit overgangsseizoen nog vlot te trekken?

WIM DE DECKER

De 23-jarige Senegalese aanvaller is de verrassende topschutter van de Ligue 1.

COSMOS

Techniek en snelheid, werkkracht en koelbloedigheid, maar vooral: een niet te stillen honger naar doelpunten en succes. Perfecter dan Erling Haaland kan je als spits niet zijn. De Noor mist minder kansen dan Robert Lewandowski en won ook nog eens de Golden Boy-award voor grootste Europees talent jonger dan 21.

ERLING HAALAND

Aan de ene kant van de tatami: Matthias Casse (23) uit Hemiksem, vicewereld- en Europees kampioen judo, die vrijdag in Praag zijn titel verdedigt. Aan de andere kant: Yves Lampaert (29) uit Ingelmunster, ex-Belgisch kampioen wielrennen én judo, bij de... cadetten. Een (coronaproof) gesprek, aan de hand van zeven thema's, met twee gelijkgestemde zielen en in nuchterheid gedoopte topatleten.

MATTHIAS CASSE en YVES LAMPAERT

Armand Swartenbroeks kroonde zich met de Rode Duivels honderd jaar geleden tot officieuze wereldkampioen, maar zijn leven als arts en voetballer achter het front is zeker zo boeiend. Later werd hij ook nog burgemeester van Koekelberg. Er zijn nu een toneelstuk en een boek uitgebracht over 'het strafste Belgische sportverhaal ooit'.

DOCUMENT

Filip Ceulemans is naast diocesaan redacteur bij Kerk & Leven bisdom Antwerpen ook een fervent lezer van Sport/Voetbalmagazine, supporter van Lierse K én socio bij Barça.

ABONNEE