Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Wanneer Vincent Kompany over voetbal praat, zou het bijna heiligschennis zijn om niet te luisteren. Voor het eerst gaat hij dieper in op zijn voetbalevangelie en spreekt hij openlijk over zijn ambities als trainer.

VINCENT KOMPANY

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Mo Messoudi.

FOOT

Deze generatie Rode Duivels is de strafste die België ooit gehad heeft. En het einde is nog niet in zicht. Donderdag wordt er geloot voor de Final Four in de Nations League en volgende week maandag voor de kwalificatieronde van het WK 2022. Een overzicht van alle records. Straffe jongens, die Belgen!

RODE DUIVELS

Met een gelijkspel in de slotminuut én een zege tegen KV Oostende vond Waasland-Beveren weer de aansluiting met de rest van het klassement. Net op tijd, want ook Mouscron pakte vier op zes. Waarom duurde dat zo lang? Een analyse.

WAASLAND-BEVEREN

Vermoedelijk komt er geen vijfde opeenvolgende Gouden Schoen voor Club Brugge. Het jaar 2020 is flets. Philippe Clement piekert zich te pletter en krijgt voor het eerst in zijn trainersloopbaan de motor niet aangezwengeld. Hoe komt dat?

CLUB BRUGGE

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. kv kortrijk, middenvelder

DUG-OUT

Exact een jaar geleden was KV Mechelen dé revelatie in de Jupiler Pro League, nu loopt het allemaal wat stroever, ondanks het goede voetbal. Wouter Vrancken beleeft zo zijn meest uitdagende periode als coach: 'Gelukkig heb ik een sportief directeur die rationeel evalueert.'

WOUTER VRANCKEN

De loonlast weegt zwaar in coronatijden. Spelers worden te veel betaald, maar er worden ook simpelweg te veel spelers betaald. Kijk maar naar de Serie A.

COSMOS

De 19-jarige aanvaller uit Burkina Faso had met een goal en een assist opnieuw zijn aandeel in de eenvoudige 0-5-zege bij FC Emmen.

COSMOS

Op zijn vijftiende werd Orel Mangala naar voren geschoven als de toekomst van het Belgische voetbal. Acht jaar later is hij voor de eerste keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Het voormalige wonderkind van Anderlecht is geen jongen meer, maar een afgewerkt product.

OREL MANGALA

Vanavond weten de Rode Duivels tegen wie ze moeten aantreden in de kwalificaties voor het WK van 2022 in Qatar. Die wereldbeker zal een spektakel worden in een feeëriek decor. Maar welke prijs wordt daarvoor betaald?

QATAR

Hij werd naar eigen zeggen onterecht uit de docureeks The Last Dance gelaten, en dus verkoopt makelaar Sonny Vaccaro uit wraak een uniek paar schoenen van Michael Jordan.

SPORT

Vorige week woensdag overleed Diego Maradona, misschien wel de beste voetballer ooit. Een speler met de status van een god, die troost en geluk schonk maar die ook, zoals de Griekse goden, pijnlijk menselijk was. Eigenlijk wilde hij alleen maar graag gezien worden. Adiós a Diego.

DIEGO MARADONA

Napels zien, er een blijvende herinnering nalaten en ook een beetje sterven, dat is wat Diego Maradona zeven jaar lang heeft gedaan.

DIEGO MARADONA