Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit: Loïc Bessilé - Verdediger - Charleroi

DUG-OUT

Iedereen is het erover eens: met het EK in Engeland straks zal het vrouwenvoetbal overal in Europa een enorme boost krijgen. Het toernooi kan een katalysator worden voor verandering en zal ongetwijfeld heel wat meisjes inspireren. Ook in ons land is de populariteit van de Red Flames de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. België komt op dat vlak van ver, maar heeft ook nog een lange weg te gaan. Een dossier over verleden, heden en toekomst.

VROUWENVOETBAL IN BELGIË

In juli trekken de Red Flames naar Engeland, waar ze voor de tweede maal ooit deelnemen aan een EK. Maar waar staat het Belgische vrouwenvoet- bal nu eigenlijk in zijn evolutie? Sport/Voetbalmagazine schotelde Katrien Jans (manager vrouwenvoetbal bij de KBVB), Heleen Jaques (ex-international, tv-analiste en nu nationaal jeugdcoördinator) en Hannah Eurlings (the next big thing bij de Flames) vijf lichtjes provocerende stellingen voor.

VROUWENVOETBAL IN BELGIË

Omdat de gelijktijdige opgang van Thibaut Courtois, Eden Hazard en Kevin De Bruyne meer berustte op gelukkig toeval dan op een minutieus plan, bereidt de Belgische voetbalbond zich zorgvuldig voor op de de dag dat de gouden generatie afscheid neemt. Als de val onvermijdelijk is, wil de bond die zo soepel en pijnloos mogelijk laten verlopen.

RODE DUIVELS

Sinds de ontbolstering van Erling Haaland in de zomer van 2019 zijn er vier gegadigden voor de titel van beste aanvaller van de planeet, die lang in handen was van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Doorlichting aan de hand van enkele cijfers.

NUMMER 9

Bijna vijftien jaar na de aftrap van het duel Messi-Ronaldo zorgt een nieuw duo uitzonderlijke spitsen voor de aflossing van de wacht. De steile opgang van Kylian Mbappé en Erling Haaland begon zeven jaar geleden en loopt soms opvallend parallel. Reconstructie van een dubbele uitbarsting van talent. 'Eerlijk gezegd: die man is niet normaal. Hij is een beest.'

ERLING HAALAND en KYLIAN MBAPPÉ

Het FC Porto van José Mourinho dat in 2003/04 de Champions League won na 0-3-winst in de finale tegen AS Monaco, deed dat voornamelijk met Portugezen. De meeste van hen zijn nog steeds actief in het voetbal.

11 HELDEN

In deze rubriek gaan we op zoek naar de persoon achter de voetballer of trainer. Wie is hij, wat maakte hem tot de man die hij nu is, wat drijft hem en wat gaat er in hem om? Deze week Jonas De Roeck, trainer van kampioen in tweede klasse KVC Westerlo. 'Ik ben gevoeliger dan je denkt.'

JONAS DE ROECK

Elke maand laten we hier een voetballer uit de lagere reeksen aan het woord. Deze keer: Jasper Sulmon, kapitein bij tweedeprovincialer SK Beveren in Oost-Vlaanderen.

JASPER SULMON

Op donderdag 2 juni begonnen de NBA Finals, het hoogtepunt van de play-offs na een regulier seizoen waarin drie niet-Amerikanen, de Serviër Nikola Jokic, de Kameroener Joel Embiid en de Griek Giannis Antetokounmpo, de boventoon voerden. Nooit was de globalisering van de NBA zo zichtbaar. Hoe is dat geëvolueerd? Een reconstructie.

NBA

Op donderdag 2 juni begonnen in de VS de NBA Finals. Dat heeft in de voorbije 75 edities al tientallen hoogtepunten en nog meer records van iconische NBA-sterren opgeleverd. Een overzicht.

NBA

Elke grandslam heeft zijn charme en eigenheden, maar Wimbledon blijft het meest aanspreken. Omdat prestige en reputatie, gebouwd op etiquette, regels en tradities van de All England Lawn Tennis Club, boven alles gaat - zelfs geld. Grootste uitdaging: Wimbledon laten mee evolueren met de tijd, zonder het historische kapitaal te verpatsen.

WIMBLEDON