Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Bij Barça werd hij beschouwd als de natuurlijke erfgenaam van Andrés Iniesta. Een paar jaar later en een paar duizend kilometer noordwaarts is hij uitgegroeid tot een van de gevaarlijkste backs van het continent. Ontmoeting met het fenomeen genaamd Sergio Gómez.

SERGIO GÓMEZ

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist killian overmeire laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Killian Overmeire.

FOOT

Amper 23 jaar oud was Matthias Leterme toen hij bij Georges Leekens aanklopte met een ticketje van een barbezoek dat de trainer zélf diende te betalen. Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en is hij van financieel manager opgeklommen tot algemeen manager. Een verhaal over hard onderhandelen, the fear of missing out en zijn liefde voor dieren. 'Professioneel gezien lijk ik als twee druppels op mijn vader, privé lijk ik op mijn moeder.'

MATTHIAS LETERME

Yorbe Vertessen (20) heeft er een boerenjaar opzitten. Hij maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie, was voor het eerst trefzeker in Europa en veegde ook de nul van de tabellen bij de Jonge Duivels. De volgende stap is een basisplaats bij PSV en wie weet zit er meer in bij de nationale ploeg.

YORBE VERTESSEN

Ooit stond Dante Rigo bekend als het grootste Belgische talent van zijn generatie. Door een combinatie van factoren - een blessure, een verkeerde carrièrekeuze, trainers die hem links lieten liggen en pech - moet de carrière van de 23-jarige middenvelder eigenlijk nog beginnen.

DANTE RIGO

De amper twintigjarige Senegalese aanvaller scoorde acrobatisch op Strasbourg en is als linkerwinger de man van de gevaarlijke flitsen.

COSMOS

Het was een van de meest hartverwarmende momenten van de Olympische Spelen. Hoe de Nederlander Abdi Nageeye (32) op de marathon zilver veroverde en tegelijkertijd zijn Belgische 'brother in arms' Bashir Abdi (32) naar brons riep en zwaaide. Vier maanden later blikken beiden voor het eerst samen terug. En ook vooruit, naar een droom die hen nóg meer voldoening zou schenken dan een olympische medaille.

BASHIR ABDI en ABDI NAGEEYE