Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Mo Messoudi.

FOOT

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Middenvelder Waasland-Beveren

DUG-OUT

Het seizoen in 1B is halfweg en Union Saint-Gilloise heeft een unieke gelegenheid om weer naar de hoogste afdeling te promoveren. Die kans moet gegrepen worden.

UNION SAINT-GILLOISE

Ivan Leko heeft een bijzonder drukke agenda, maar om naar voetbal te kijken óf erover te praten maakt de trainer van Antwerp altijd graag tijd. 'We hebben hier veel intelligente en ervaren voetballers. Je kan hen geen lucht verkopen.'

IVAN LEKO

Dat verdomde virus degradeert zelfs fanatieke fans tot schermsupporters. Deel 3: Charleroifan Laura.

SCHERMSUPPORTERS

Ariël Jacobs (67) won prijzen met Anderlecht, FC Kopenhagen en La Louvière, maar is vooral trots dat hij spelers als Lukaku mee op weg zette. De oud-trainer vertelt zijn verhaal tijdens een wandeling door Diegem, waar hij opgroeide, aan de lopende band scoorde voor de plaatselijke club en nooit meer wegging.

ARIËL JACOBS

Nadat Dick Advocaat bekendmaakte te stoppen, schakelde td Frank Arnesen snel en contacteerde Arne Slot. Tot groot ongenoegen van AZ, dat hem ontsloeg.

COSMOS

De 24-jarige Israëlische aanvaller zorgde met zijn eerste twee treffers in de Primera División voor een broodnodige 3-2-zege op hekkensluiter Osasuna.

COSMOS

Ooit was Philip Mulryne ploegmaat van David Beckham en Roy Keane, met Alex Ferguson als trainer. Nu voetbalt hij voor het team van de dominicanen, onder de leiding van God. Hij had een Ferrari, dure kleren en een fotomodel als gezel, maar leeft nu een leven van kuisheid, gehoorzaamheid en armoede. Een blij leven. 'De rusteloosheid is weg.'

PHILIP MULRYNE

Het was een van dé thema's in dit coronajaar: sportvedetten die meer dan ooit hun sociale mediaplatformen gebruikten om maatschappelijke problemen aan te kaarten. Dat slaat volgens onderzoeksbureau Nielsen steeds meer aan, zeker bij jongeren.

SPORT

Joris Ruytjens is informaticus bij de stad Antwerpen (Digipolis), maar ook een voetbaldier. Lierse, Manchester United en vooral FC Barcelona kunnen op zijn steun rekenen.

ABONNEE