Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 06 | 10 februari 2021

Web weergave

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Mo Messoudi.

FOOT

Dit seizoen zaten er al 28 verschillende coaches op de banken van 1A. Sommigen van hen zaten al in meerdere dug-outs, want als het op de keuze van een trainer aankomt, zijn de Belgische clubs niet bijster origineel. We reden een rondje mee op de carrousel, met de vraag: hoe kiezen de clubs van de Pro League hun coach?

PRO LEAGUE

Ondanks de nederlaag in de derby is Beerschot onder Will Still weer een moeilijk te bekampen blok, maar dat volstaat niet.

BEERSCHOT

Zullen we voor één keer niet focussen op het gekke, maar op zijn kwaliteiten als voetballer? Of hoe Didier Lamkel Zé (24) zelfs in een mindere dag Antwerp op sleeptouw neemt.

DIDIER LAMKEL ZÉ

Met een groep anonieme voetballers ontpopte KV Oostende zich tot revelatie van de Jupiler Pro League en zelfs kandidaat voor play-off 1. Wat is het aandeel daarin van een Duitse trainer met een specifieke identiteit? Alexander Blessin door de ogen van zeven kustjongens.

ALEXANDER BLESSIN

Anouar Ait El Hadj maakte zondag op het veld van Genk zijn eerste doelpunt in eerste klasse en heel Molenbeek vierde op dat moment mee. Of hoe een kind uit de fel geteisterde buurt Zwarte Vijvers zijn gemeente Molenbeek een ander imago kan aanmeten.

ANOUAR AIT EL HADJ

Via Italië, Engeland, Cyprus en Denemarken belandde Rafael Romo (30) in augustus vorig jaar bij OH Leuven. De Venezolaanse doelman geniet maximaal van zijn carrière in Europa. 'Ik beschouw Marc Brys als een vader, maar vooral als een vriend.'

RAFAEL ROMO

Gaat Messi straks naar PSG om zich bij zijn maatje Neymar te voegen? De Braziliaan heeft veel weg van een popster, de Argentijn zou je buurman kunnen zijn. Toch zijn het vrienden. Hoe kan dat?

LIONEL MESSI en NEYMAR

Deze week wordt het parcours van de Giro en de Vuelta 2021 voorgesteld, volgens de laatste berichten zónder ploegentijdrit. Die discipline wordt dit jaar heel zeldzaam.

SPORT

Zondag vindt in de VS de befaamde Daytona 500 plaats, de start en grootste race van het NASCAR Cup Series-seizoen. De nieuwe eigenaar van een van de teams? Basketballegende Michael Jordan (57). Waarom vliegt His Royal Airness nu rond in de autosportwereld? Een antwoord op drie vragen.

MICHAEL JORDAN

Elke maand kiezen de redactie en de lezers van Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine de beste speler uit de Jupiler Pro League. De Nederlandse flankspeler van Club Brugge pronkt hier voor de tweede maand op rij. Hij blijft indruk maken.

SPELER VAN DE MAAND

Volgende week zijn Club Brugge en Antwerp weer Europees actief. Bijna 50 jaar geleden zorgde Lierse voor een enorme stunt.

RETRO