Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 07 | 17 februari 2021

Web weergave

Steek de aanvoerder van onze Rode Duivels een hart onder de riem met een persoonlijke videoboodschap. Surf naar sportmagazine.be!

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Sinds Hein Vanhaezebrouck begin december opnieuw de sportieve sleutels van KAA Gent in handen kreeg, rekent hij op middenvelder Sven Kums om zijn voetbalvisie uit te voeren. 'Hij is misschien klein van gestalte, maar in staat tot grootse daden.'

SVEN KUMS

Een tussenspurt van 25 op 30 in de competitie: door vast te houden aan zijn eigen principes kreeg Wouter Vrancken KV Mechelen weer stevig op de rails. 'Onze motivatie zal alleen maar toenemen.'

KV MECHELEN

We hebben nog steeds het raden naar de beste positie van Marco Kana. Een ding weten we wel: het koorknaapje heeft het bijzonder moeilijk sinds zijn spectaculaire doorbraak in de herfst van 2019. Rekent de club van zijn hart nog op hem? En waarom?

MARCO KANA

Hij werd pas in de zomer verwacht, maar uiteindelijk zal Luka Elsner met vijf maanden voorsprong de uitdaging on Kortrijk aangaan. Hij heeft er weinig te winnen en veel te verliezen. Een ontmoeting met een coach die nog de luxe heeft dat hij risico's kan nemen.

LUKA ELSNER

De 25-jarige Spaanse spits vertolkte met twee treffers een belangrijke rol in de 3-1-zege op Elche, waarmee zijn team zich veiliger in de middenmoot van de Primera División nestelt.

COSMOS

Na jaren in de woestijn doet Rangers, deze week tegenstander van Antwerp in de Europa League, een overtuigende gooi naar de Schotse titel. Een ferme tegenvaller voor eeuwige vijand Celtic, dat het record van tien op een rij al kon ruiken. Architect achter de ontwaking van de slapende reus: Steven Gerrard.

RANGERS FC

De Rode Duivels moeten niet verrast zijn als ze op training in maart plots een Hollands accent horen. Bondscoach Roberto Martínez heeft namelijk een nieuwe naam op het oog als linksvoetige centrale verdediger: Pascal Struijk. Wat kunnen we verwachten van de in België geboren Nederlander?

PASCAL STRUIJK

Club Brugge bezoekt donderdag Dinamo Kiev, een grote naam in een metropool die nu ook de thuisbasis geworden is van Sjachtar Donetsk. Ga mee op reis door de Oekraïense voetbalhoofdstad.

DYNAMO KIEV

Dertig jaar geleden gleed Anderlecht uit op het nochtans sneeuw-en ijsvrij gemaakte veld van Germinal Ekeren.

RETRO