De eindwinst in de Turkse hoofdstad Istanbul ging naar Anastasia Pavlyuchenkova die haar landgenote Elena Vesnina afhield.

Yanina Wickmayer deed het goed in haar eerste hardcourttoernooi richting US Open. Ze haalde de kwartfinale van Stanford, maar was daarin niet opgewassen tegen eerste reekshoofd Samantha Stosur. In de finale haalde de Wit-Russische Viktoria Azarenka haar vierde toernooizege door Maria Sharapova te verslaan.

Xavier Malisse en Kristof Vliegen gingen er allebei uit in de eerste ronde van Los Angeles. Sam Querrey won er de titel na een zege op Andy Murray.

De laatste graveltoernooien van deze zomer vonden plaats in Gstaad en het Kroatische Umag. Nicolás Almagro was de beste in Zwitserland door zich te ontdoen van Richard Gasquet. Juan Carlos Ferrero triomfeerde dan weer in Umag, hij haalde het van de Italiaan Potito Starace. Olivier Rochus verloor er in de tweede ronde van de Italiaan AndreasSeppi.

Dick Norman en zijn Zuid-Afrikaanse partner Wesley Moodie kwamen in Gstaad niet verder dan de halve finales.

Steve Darcis haalde zijn tweede eindwinst in een challenger. Tijdens het toernooi in het Italiaanse Cordenons klopte hij de Spaanjaard Daniel Muñoz-De La Nava in twee sets.

Yannick Mertens haalde dan weer de laatste acht in Tampere, de Spanjaard OscarHernández was de beul van dienst.

Andy Murray heeft afscheid genomen van zijn coach Miles Maclagan. Twee en een half jaar werkten de Schotten samen maar tot de grote droom van Murray – een grandslamtitel winnen – kwam het net niet. Darren Cahill wordt naar voren geschoven als mogelijke vervanger.

Roger Federer gaat dan weer een tijdje trainen met Paul Annacone, de vroegere coach van Pete Sampras.

Kim Clijsters zal ook dit jaar aantreden op de Arthur Ashe Kid’s Day. Aan de zijde van RafaelNadal, AndyRoddick, NovakDjokovic en enkele muzikale acts zal ze de Amerikaanse fans entertainen op de zaterdag voor de start van de US Open.

DOOR FILIP DEWULF

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content