De supporters van Standard, en bij uitbreiding alle voetballiefhebbers, mogen zich in de handen wrijven. Morgen pakt Sport/Voetbalmagazine immers uit met een speciaal nummer over de Rouches. In dat 130 pagina's tellend magazine komt de rijke geschiedenis van Standard aan bod. De club uit Luik bestaat immers 120 jaar. We gingen daarover uitgebreid praten met enkele clubiconen, zoals Erik Gerets, Paul Bonga-Bonga, Vedran Runje en Emile Mpenza. Vier spelers van het hedendaagse Standard - Sébastien Pocognoli, Paul-José Mpoku, Jean-François Gillet en Réginal Goreux - leggen uit wat voetballen op Sclessin zo speciaal maakt. Er is ook een lange babbel met voorzitter Bruno Venanzi, al van jongs af een fervent supporter.

Verder verdiepten we ons in het Luikse verleden van Michel Preud'homme, kind van het huis en hét gezicht van de Vurige Stede. Daarnaast nemen we u mee naar de favoriete horecazaken van Sérgio Conceição in het Luikse, blikken we terug op de Standardperiode van Axel Witsel en laten we u kennismaken met Roger Claessen, de James Dean van Sclessin. Uiteraard mocht ook een uitgebreide reportage over de met de club vergroeide fabrieken aan de boorden van de Maas niet ontbreken.

We belichten een aantal hoogtepunten uit de historie van de club: het seizoen 1981/82, met in de hoofdrol de onsterfelijke Raymond Goethals; de langverwachte titel in het seizoen 2007/08; en de Champions Leaguecampagne in 2009/10, met als orgelpunt de kopbal van Sinan Bolat. Dat Standard heel veel passie losweekt bij zijn supporters, daar is de 'hel van Sclessin' elke thuismatch het bewijs van. We laten een aantal van die fans ook aan het woord over hun liefde voor de Rouches: Cécile De Gernier, Alexandre Grandjean, Luc Misson en Raoul Hedebouw.

Dat en nog veel meer leest u in deze speciale editie van Sport/Voetbalmagazine, vanaf morgen voor 6,95 euro verkrijgbaar in de krantenwinkel. Veel leesplezier!

De supporters van Standard, en bij uitbreiding alle voetballiefhebbers, mogen zich in de handen wrijven. Morgen pakt Sport/Voetbalmagazine immers uit met een speciaal nummer over de Rouches. In dat 130 pagina's tellend magazine komt de rijke geschiedenis van Standard aan bod. De club uit Luik bestaat immers 120 jaar. We gingen daarover uitgebreid praten met enkele clubiconen, zoals Erik Gerets, Paul Bonga-Bonga, Vedran Runje en Emile Mpenza. Vier spelers van het hedendaagse Standard - Sébastien Pocognoli, Paul-José Mpoku, Jean-François Gillet en Réginal Goreux - leggen uit wat voetballen op Sclessin zo speciaal maakt. Er is ook een lange babbel met voorzitter Bruno Venanzi, al van jongs af een fervent supporter. Verder verdiepten we ons in het Luikse verleden van Michel Preud'homme, kind van het huis en hét gezicht van de Vurige Stede. Daarnaast nemen we u mee naar de favoriete horecazaken van Sérgio Conceição in het Luikse, blikken we terug op de Standardperiode van Axel Witsel en laten we u kennismaken met Roger Claessen, de James Dean van Sclessin. Uiteraard mocht ook een uitgebreide reportage over de met de club vergroeide fabrieken aan de boorden van de Maas niet ontbreken. We belichten een aantal hoogtepunten uit de historie van de club: het seizoen 1981/82, met in de hoofdrol de onsterfelijke Raymond Goethals; de langverwachte titel in het seizoen 2007/08; en de Champions Leaguecampagne in 2009/10, met als orgelpunt de kopbal van Sinan Bolat. Dat Standard heel veel passie losweekt bij zijn supporters, daar is de 'hel van Sclessin' elke thuismatch het bewijs van. We laten een aantal van die fans ook aan het woord over hun liefde voor de Rouches: Cécile De Gernier, Alexandre Grandjean, Luc Misson en Raoul Hedebouw.