Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Hans Vanaken kreeg in januari 2019 de Gouden Schoen overhandigd. Ondertussen is hij op zijn 27ste dé mister regelmaat van Club Brugge: meeste doelpunten, meeste speelminuten, meest constante prestaties. De doelen in 2020? Een nieuwe titel, misschien een eerste EK en een tweede Gouden Schoen.

HANS VANAKEN

Afgelopen jaar speelden de Red Flames veertien wedstrijden, waarvan ze er slechts één verloren. Tessa Wullaert is sinds februari 2019 de aanvoerder van de Belgische vrouwenploeg. Met haar club Manchester City won ze ook nog de FA Cup.

TESSA WULLAERT

In maart 2019 kwam KV Mechelen als winnaar uit de promotiewedstrijden tegen Beerschot Wilrijk. Joachim Van Damme was toen en is nog altijd een van de sterkhouders. Weinig profvoetballers vertellen zo openlijk over hun tekortkomingen als de middenvelder van Malinwa.

JOACHIM VAN DAMME

In mei 2019 werd Eric Gerets 65 jaar. De Limburger beschouwt Sclessin nog altijd als zijn achtertuin. En hij is nog steeds gemachtigd om zijn mening te geven over het rumoerige seizoen van zijn Standard.

ERIC GERETS

In juni 2019 kwam Eden Hazard terecht bij de club waar hij altijd al van droomde: Real Madrid. Bovendien wordt die dan ook nog eens getraind door Zinédine Zidane, zijn jeugdidool. Een openhartige terugblik op de eerste helft van het seizoen.

EDEN HAZARD

Om promotie naar 1A af te dwingen legt Beerschot Voetbalclub Antwerpen sinds oktober 2019 zijn vertrouwen bij Hernán Losada, debuterend hoofdcoach en clubicoon. Op zijn 37e kan de Argentijn zo al meteen zijn voornaamste doelstelling na zijn spelerscarrière afvinken: 'Dit is waar ik ooit wilde staan.'

HERNÁN LOSADA

Thierry Henry, hét icoon van Arsenal, tekende in november 2019 een contract bij het Canadese Monteal Impact. Hij vertelt vrank en vrij over zijn nieuwe uitdaging en heeft het over zijn niet aflatende liefde voor de bal.

THIERRY HENRY

2019 was niet bepaald het jaar van Anderlecht, dat voor het eerst sinds mensenheugenis zonder Europees voetbal bleef, in de competitie slechts een middenmoter is en in december in de Croky Cup uitgeschakeld werd door Club Brugge. Jan Mulder blikt nog één keer terug.

JAN MULDER