Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

2018 was het jaar van Cristiano Ronaldo, in positieve en in negatieve zin. Zijn omhaalgoal in de Champions League en zijn transfer naar Juventus waren wereldnieuws, maar ook de verkrachtingszaak was dat. Gesprek met de Portugese superster, waarbij hij geen onderwerp uit de weg gaat.

INTERVIEW

TOEN - NU : Wekelijks toetsen wij een actuele gebeurtenis aan het verleden. Tien jaar geleden, op 4 januari 2009, overleed Lei Clijsters. Zijn naam blijft onherroepelijk verbonden met de geschiedenis van KV Mechelen.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Marie Verbeke (32), sinds november de communicatiemanager van RSC Anderlecht.

SPORTVROUW

De schandalen van de voorbije maanden hebben duidelijk gemaakt dat ons voetbal dringend en grondig moet worden hervormd. De redactie van Sport/Voetbalmagazine wil een aanzet geven om het debat te openen. Ons uitgangspunt is meer transparantie en een gelijker speelveld voor alle clubs, omdat ons voetbal zo sterk is als zijn zwakste schakel.

HERVORMING BELGISCH VOETBAL

Wie zijn de beste Belgische en buitenlandse spelers in België ooit, en welke trainers gaan de geschiedenis in? Jan Mulder en Marc Degryse bogen zich over de lijstjes met namen. Een verslag van de soms hilarische discussies en diepzinnige overpeinzingen.

THE MAKING OF

Welke Belgische spelers hebben in de loop van de geschiedenis onuitwisbare sporen nagelaten in het voetbal en moeten straks herinnerd worden als de besten van de besten? De top 50 van de beste spelers ooit uit ons land, met als criterium: selecteerbaar (geweest) zijn voor de nationale ploeg.

TOP 50 BESTE BELGISCHE VOETBALLERS ALLER TIJDEN

Van Raymond Goethals tot Robert Goethals: trainers van een totaal verschillend pluimage passeren de revue in deze top 10. Ze drukten ieder op hun manier in een verschillend tijdsbeeld hun stempel op het Belgisch voetbal. En dit telkens weer vanuit hun eigen beleving.

TOP 10 BELGISCHE TRAINERS

Ooit voetbalden in de Belgische eerste klasse buitenlandse spelers die tot de wereldtop behoorden en vaste waarde waren bij toonaangevende elftallen op WK's en EK's. Wie waren de vijftig beste buitenlandse voetballers die ooit op onze velden rondliepen, en wie van de recente generaties kan/kon zich daar nog mee meten?

TOP 50 BESTE BUITENLANDSE VOETBALLERS ALLER TIJDEN

Van Ernst Happel tot Han Grijzenhout: nogal wat buitenlandse trainers die in deze top 10 staan gingen uit van discipline en punctualiteit. Ze brachten ook andere denkbeelden mee en innoveerden ieder op hun manier het voetbal. Niet toevallig zijn de Nederlanders het best vertegenwoordigd.

TOP 10 BUITENLANDSE TRAINERS

Onze oproep aan u, de lezer, om uw top vijf van beste Belgische spelers aller tijden in te sturen, vond massaal gehoor. Liefst 1436 lezers stuurden hun lijstje door, waarvoor dank! Net als de redactie zette ook u Eden Hazard op nummer één, maar daarna koos u duidelijk voor andere namen.

DE TOP 50 VAN DE LEZERS

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

Bij Manchester United maakten de negatieve vibes van José Mourinho plaats voor de positieve spirit van 'caretaker manager' Ole Gunnar Solskjær.

COSMOS

The Guardian blikt terug op de periode van Thierry Henry als coach bij AS Monaco.

COSMOS

Enkel Ajax volgt nog in het spoor van de Nederlandse koploper, onder Mark van Bommel goed voor 48 op 51 en een doelsaldo van 60-8.

COSMOS

Ook op zijn 38e blijft Alejandro Valverde zichzelf verbazen. De Spanjaard blikt terug op zijn parcours en zijn langverwachte wereldtitel in Innsbruck.

ALEJANDRO VALVERDE

Wat begon met een ordinaire ruzie om de uitzendrechten van een crisiscompetitie, is uitgegroeid tot een van de grootste succesformules binnen de mondiale sport. Hoe de Premier League aan de hand van Sky de mooiste, grootste en rijkste werd.

DOCUMENT