Web weergave

Veertig jaar geleden werd RC Harelbeke, dat nu voetbalt in de anonimiteit van tweede amateurklasse A, heel even geleid door Ernst Happel.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Een nieuwe huismakelaar genaamd Mogi Bayat, zijn trouwe metgezel Herman Van Holsbeeck die op de achtergrond de knoppen bedient en de ambitieuze Emilio Ferrera die tussen de jeugdacademie en de A-kern bivakkeert. Dat zijn de nieuwe invloedrijke figuren waar het Standard van Michel Preud'homme rekening mee moet houden.

STANDARD

Er zijn er die zeggen dat de nummer 10 verdwenen is van de voetbalvelden. En er zijn er die zeggen dat een groots Anderlecht onmogelijk is zonder een grote spelmaker. Een paradox rond traditie, modern voetbal en tijdloze genieën. Kan het voetbal in 2019 nog paars kleuren?

RSC ANDERLECHT

Acteur Jeremy Vandoorne, bekend als Xavier in de Studio 100-reeks Rox, is naast animator ook vaak presentator bij de thuiswedstrijden van KV Kortrijk. De ex-doelman geniet van het ongedwongen karakter bij de West-Vlaamse provincieclub. 'De onverzettelijke Gertjan De Mets, dat was nog eens een echte Kèrel.'

CLUBLIEFDE IS...

Komend weekend speelt Beerschot Wilrijk in een rechtstreeks duel met KV Mechelen om de promotie naar eerste klasse. Net de reden waarom Mo Messoudi drie jaar geleden uit het buitenland naar 'zijn' club terugkeerde.

MO MESSOUDI

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

Lokeren verloor zondag tegen Anderlecht alweer een wedstrijd die het moest winnen en verdwijnt straks na 23 seizoenen uit de hoogste afdeling. Aanvoerder en clubicoon Killian Overmeire probeert het uit te leggen. Een monoloog.

KILLIAN OVERMEIRE

Als het van de Amerikaanse voetbalbond afhangt, komt er in 2020 een nieuwe versie van de Copa América Centenario. Een prijzenpot van 200 miljoen dollar moet de Zuid-Amerikaanse landen over de streep trekken.

COSMOS

<bold />Lieke Martens blikt in Voetbal International vooruit op het WK vrouwenvoetbal. 'We gaan geen grote uitspraken doen.'

COSMOS

'Het is tijd om te oogsten', luidt het unisono bij Leo De Rycke en Roel Moors, respectievelijk sportief manager en coach van Antwerp Giants. Te beginnen met de bekerfinale basketbal. Is het rijk van BC Oostende over?

TELENET ANTWERP GIANTS

Heel even droomde Borussia Mönchengladbach dit jaar van een eerste titel sinds 1971, maar na een 0 op 9 thuis zal het team van Thorgan Hazard al tevreden zijn met deelname aan de CL. Langzaam maar zeker krabbelt de mythische club uit een diep dal.

DOCUMENT