Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Maart is kwalificatiemaand voor de nationale jeugdploegen. Twee weken voor de U19 hun eliteronde afwerken die hen naar Finland kan brengen, doen de U17 dat de komende dagen in Kroatië.

FOOT

In de competitie zaten de Genkse tribunes niet vol, maar als de bekerfinale wenkt, worden de supporters wakker.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

In de carrière van Mousa Dembélé zit er één constante: zodra hij de bal aan de voet heeft, kun je die niet meer afpakken. Dus moet er voor hem een plek op het veld worden gevonden, want zo'n profiel is te kostbaar om te negeren.

MOUSA DEMBÉLÉ

Welke Markovic zal Anderlecht straks te zien krijgen? De Markovic die op zijn 19e heel Europa aan zijn voeten had of de jonge twintiger die het tijdens zijn eerdere uitleenbeurten bij Fenerbahçe, Sporting Clube of Hull City niet kon waarmaken?

LAZAR MARKOVIC

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Hij deed 84.000 Thais midden in de nacht opstaan om via streaming een U21-match in België te bekijken. Kawin Thamsatchanan is een echte vedette in zijn land. Na een flirt met Manchester United kwam hij met zijn kattensprongen en een diploma management naar OHL.

KAWIN THAMSATCHANAN

Met zijn 70 jaar, en een carrière in het profpeloton sinds 1980, is Hilaire Van der Schueren de godfather onder de Belgische wielerploegleiders. Toch is zijn liefde voor Anderlecht nog ouder dan die voor de koers.

CLUBLIEFDE IS...

Ook in de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week: KFC Eppegem, Vlaams-Brabantse amateurclub in de schaduw van KV Mechelen.

IN DE SCHADUW

In 2013 werd Jonathan Pitroipa uitgeroepen tot beste speler van de Afrika Cup. Als gevestigde waarde in de Ligue 1 en voordien de Bundesliga droomde hij van de Premier League, maar in plaats daarvan verkaste hij naar de Verenigde Arabische Emiraten. Vier jaar later voetbalt de Burkinees weer in Europa, bij Royal Antwerp FC.

JONATHAN PITROIPA

Anthony D'Alberto, sinds kort bij Charleroi, was amper twintig toen hij het ongeluk veroorzaakte waarin leeftijdsgenoot Junior Malanda het leven liet. Drie jaar later wil hij voor het eerst uitgebreid terugkomen op de dood van zijn soulmate.

ANTHONY D'ALBERTO

Je moet een beetje wereldvreemd zijn om te geloven dat de fans blijven aanvaarden dat iedereen in het stadion of zijn luie zetel weet wat er is gebeurd behalve de scheidsrechter, zegt François Colin. 'Wat niet betekent dat het systeem van de videoref al perfect werkt. Op meerdere vlakken is beterschap mogelijk.'

FC COLIN

Als de kritiek op zijn politieke standpunten te groot wordt, wil Pep Guardiola zijn openlijke steun aan de Catalaanse zaak opgeven. Alles staat bij City in het teken van sportieve roem.

COSMOS

SD Eibaris de kleinste profclub van Spanje, met het kleinste stadion en het kleinste budget. Toch strijdt het voor het tweede seizoen op rij voor de Europese plaatsen. Zaterdag komt Real Madrid op bezoek. Het verhaal van een dorpsploeg in handen van de fans.

SD EIBAR

Geen goed nieuws voor Spa-Francorchamps. Nederland wil de populariteit van Max Verstappen in eigen land verzilveren.

SPORT

18 keer landskampioen, 18 keer de beker van België. Zondagnamiddag kan BC Oostende in de bekerfinale tegen Mons-Hainaut zijn 37e prijs pakken. The making of BC Oostende, een zoektocht langs memorabele figuren...

BC OOSTENDE

Vanaf woensdag 14 maart ligt het boek 'Top 1000 van de Belgische wielrenners' in de Standaard Boekhandel. Dit naslagwerk portretteert 1000 renners die 150 jaar wielersport kleur gaven. Hieronder als opwarmer enkele anekdotes.

DOCUMENT