Web weergave

De dood van zijn moeder, zijn nakend vertrek uit de Ghelamco Arena en de titelstrijd met Club Brugge. Een openhartig gesprek met Jonathan David, twintiger die wellicht niet beseft dat hij de duurste uitgaande transfer zal worden in de geschiedenis van de Jupiler League.

JONATHAN DAVID

Club Brugge tussen 1920 en 2020, tussen de eerste titel en de jacht op de zestiende: vanaf morgen/donderdag ligt er een speciaal nummer over blauw-zwart in de winkel.

FOOT

Ook bij degradatie naar 1B blijft de deal met de Chinees- Amerikaanse investeringsgroep behouden, maar het is onduidelijk wie KV Oostende zal leiden.

FOOT

De bondscoach denkt dat onze nationale nummer 10 drie weken zal hebben om zich voor te bereiden op het EK. En dat dat voldoende is.

FOOT

Een nieuwe feestzaal in ruil voor het oefencomplex, dat ging Anderlecht zelf betalen, maar daar is voorlopog nog niet veel van in huis gekomen.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt

FOOT

Dieumerci Mbokani wint op zijn 34e voor de tweede keer in zijn carrière de Ebbenhouten Schoen. Niemand die 'Dieu' beter kent dan Marlène, die intussen al tien jaar mevrouw Mbokani is. Sport/Voetbalmagazine interviewde haar eerder dit jaar. 'Hij is iemand die je moet vertroetelen. Pas dan kan hij zich openstellen en alles geven wat in hem zit.'

MEVROUW MBOKANI

Hoe vat je 140 jaar clubvoetbal - bekerfinalist Antwerp werd opgericht in 1880 - samen in tien figuren? Dat is lastig, maar we doen toch een poging.

TOP 10

Bekend en onbekend, oud en jong, maar met één gemene deler, fan van Antwerp. Stemmen van diehards over de bekerfinale tegen Club Brugge.

SUPPORTERS

Een brief aan Dieumerci Mbokani, topschutter van Royal Antwerp FC. Vanwege Tourist LeMC, Antwerpfan en hiphopfenomeen.

DOSSIER ANTWERP

Ondanks een karrenvracht aan tegendoelpunten blijft de 27-jarige Franse centrale verdediger met KV Mechelen strijden voor een PO1-ticket.

BELGISCH VOETBAL

Morgen/donderdag ligt een speciaal magazine over Club Brugge in de winkel: 100 jaar kampioen. Blauw-zwart veroverde namelijk in 1920 voor het eerst de titel. Ook in dat nummer: deze monoloog van Brandon Mechele, over de jacht op een nieuwe titel.

BRANDON MECHELE

Als KRC Genk zondag niet wint, dan wacht voor de vierde keer in tien jaar play-off 2.

KRC GENK

Veertig jaar geleden was RWDM titelkandidaat in eerste klasse, maar zat het financieel in zwaar water.

RETRO

Geen dorp of stad zonder voetbalclub. Allemaal hebben ze hun eigenheid. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

LANGS VLAAMSE VELDEN

Zondagavond staat in het Sánchez Pizjuán de derby tussen Sevilla FC en Real Betis op het programma. Dat staat garant voor spektakel.

COSMOS

Wolverhampton en Leander Dendoncker moeten donderdag op bezoek bij Olympiacos. De ploeg uit Piraeus lijkt na enkele magere jaren opnieuw aan te knopen met de successen van weleer.

COSMOS

De 19-jarige Braziliaanse linkervoet had met twee doelpunten en een assist een stevige voet in de 4-0-zege tegen Eintracht Frankfurt.

COSMOS

Inter Miami, de club van David Beckham, trapt straks het MLS is back-toernooi af tegen Orlando City. De afgelopen maanden en jaren leerde de Engelsman dat een voetbalclub runnen nog iets anders is dan een goeie voorzet geven.

INTER MIAMI

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 15. Ewald Lienen

CULTFIGUUR

Hij breekt record na record en het einde is nog niet in zicht. Lewis Hamilton (35) is ook in 2020 de te kloppen man in de F1.

LEWIS HAMILTON

22 rijders in voorlopig 8 Grote Prijzen. Het formule 1-seizoen ziet er heel bijzonder uit. Ontdek hier alle rijders en de kalender.

FORMULE 1

Behalve voor de nog meer gehypete Remco Evenepoel gaan de applausmeters voor niemand in het Belgische peloton zo in het rood als voor Wout van Aert (25), zeker na zijn zege in de Strade Bianche. Wat is de verklaring voor zoveel liefde?

WOUT VAN AERT

Camp Nou is zijn speeltuin, maar als hij om zich heen kijkt, vindt hij zijn gelijke niet. Lionel Messi, hét symbool van FC Barcelona, voelt zich eenzamer dan ooit.

LIONEL MESSI