Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Kylian Hazard, de nummer drie van de bekendste Belgische voetbalfamilie, heeft nu ook zijn eigen voornaam. Fasten your seatbelts voor een doldwaas maar eerlijk gesprek over zijn periode in een Frans opleidingscentrum, zijn eerste liefde Stade Brainois en zijn voornemen om een frietkraam te openen.

KYLIAN HAZARD

Geen Belgische eersteklasser zal eind dit seizoen meer matchen afgewerkt hebben dan KRC Genk. Wat zegt dat over de titelkansen van de Limburgers?

FOOT

Dit keer knokken Beerschot Wilrijk en KV Mechelen om de promotie, veertig jaar geleden steeg outsider Sporting Hasselt onverwacht naar eerste.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

In volle titelstrijd heeft Genk alsnog beslist om zijn meesterbrein te laten gaan. Alejandro Pozuelo was naar Genk gekomen om zijn verleden achter zich te laten en neemt afscheid van Limburg om zijn toekomst te verzekeren.

ALEJANDRO POZUELO

Sinds Wim De Decker twee jaar geleden Antwerp naar 1A loodste, gaat het loeihard met de club. Ze knokte zich nu zelfs naar play-off 1. 'En het Antwerp van vandaag is maar een tussenstap.' De Decker liet het hoofdtrainerschap na zijn stunt weer los, maar bleef wel op de Bosuil als assistent.

WIM DE DECKER

Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord voor wie voetbal passie is. Oud-cipier Christelle Ravet is evenwel meer begaan met het goede verloop van een match dan het spel zelf. Ze is assistent-veiligheidsverantwoordelijke bij 1B-club AFC Tubize.

SPORTVROUW

Riskeert Manchester City een Europese ban? Via Football Leaks kreeg Der Spiegel informatie over zaken die door de UEFA en de Premier League verboden zijn.

COSMOS

In de competitie is PSG te sterk, maar Europees kan Olympique Lyon zich al stuntend uitleven. Wordt Barcelona het volgende slachtoffer?

COSMOS

Het artistieke en frivole karakter van Amsterdam weerspiegelt zich ook in het spel van Ajax. Met technische superioriteit imponeerde het vorige week op Real Madrid en bracht daarmee ook hulde aan Johan Cruijff.

AJAX

Na een turbulente herfst valt Bayern München weer in de juiste plooi. Het dichtte de kloof op Dortmund en wil woensdagavond ten koste van Liverpool de kwartfinales bereiken in de Champions League. Trainer Niko Kovac bleef rustig, ook toen hij in de vuurlijn van de kritiek terechtkwam.

NIKO KOVAC

Bezoek mogen ze nu door het coronavirus even niet meer ontvangen, maar ook in het woonzorgcentrum vind je jongens van 70, 80 en 90 terug die zich nog graag laten meeslepen in extatische clubliefde. Sport/Voetbalmagazine sprak met hen.

DOCUMENT