Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Door een miraculeuze slotfase in de laatste wedstrijd speelt KAS Eupen straks zijn derde opeenvolgende seizoen in eerste klasse.

FOOT

De 1A-ploegen in de Jupiler Pro League mochten gemiddeld 11.620 toeschouwers per wedstrijd verwelkomen. Dat zijn er 481 meer dan vorig seizoen.

FOOT

Linksachter Demir verlengt zijn contract niet, Isaac Thelin keert terug naar Anderlecht, met Chelsea moet worden gepraat over een verder verblijf van Angban, Ryan Mmaee mag terug naar Standard en Rudy Camacho wil naar Canada: er is werk aan de winkel op de Freethiel.

FOOT

Afgelopen maandag is Hugo Broos bij KV Oostende begonnen aan een nieuw luik in zijn carrière. Ook als sportief directeur zal hij zichzelf blijven.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

KRC Genk won zijn vier vorige bekerfinales in Brussel overtuigend. Een vijfde zege zou een bekroning zijn voor een seizoen dat met torenhoge ambities aangevat werd, maar in mineur leek te eindigen. Als dat lukt, zal het model Genk nog meer aandacht krijgen buiten de grenzen.

KRC GENK

Het verhaal en de persoonlijkheid van Ricardo Sá Pinto laten zich het best vertellen door bevoorrechte getuigen. Zet u schrap voor een reis doorheen het rijk van 'Ricardo Leeuwenhart' in het gezelschap van zijn metgezellen Sérgio Conceição, Leonardo Jardim, Bruno de Carvalho, Luis Figo en Cristiano Ronaldo.

RICARDO SÁ PINTO

Twee en een half jaar zit Renaud Emond (26) al in de kern van de Rouches. Nu pas lijkt hij op weg om zijn grote droom te realiseren: doorbreken bij Standard. Over de haat-liefdeverhouding van een 'te brave' spits.

RENAUD EMOND

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Exact vijftig jaar geleden promoveerde Jules Verriest met Cercle Brugge naar tweede klasse, het voorbije weekend zag hij 'zijn' groen-zwart de poort naar de hoogste afdeling open beuken. Volgend seizoen worden er in Brugge weer derby's gespeeld, een verheugende gedachte.

JULES VERRIEST

De Frankfurter Allgemeine achterhaalde waarom het internaat van Mady Touré, Génération Foot in Dakar, geldt als het meest succesrijke voetbalproject in Afrika.

COSMOS

'Mijn sterkste punt is dat ik geen zwakke punten heb', verklaarde Michal Kwiatkowski ooit. De uittredende winnaar van Milaan-Sanremo is opnieuw klaar voor een ouderwets spreidstand: van de Primavera tot Luik-Bastenaken-Luik via een terugkeer naar de Ronde van Vlaanderen.

MICHAL KWIATKOWSKI

Na een wisselvallig 2017 is Charline Van Snick het nieuwe seizoen begonnen met een bronzen medaille. Het geeft haar vertrouwen voor het EK in Tel Aviv, eind april.

CHARLINE VAN SNICK

Het nieuwe jaar begon met een handvol claims die met racisme te maken hebben. De affaires rond Agbo, N'Ganga en Mpoku hebben zoveel impact gehad dat de verschillende actoren eindelijk bereid zijn om samen het probleem te tackelen. Een stand van zaken.

DOCUMENT