Web weergave

Toen Sportmagazine 40 jaar geleden voor het eerst verscheen, schreef Jan Mulder er de column en was Imke Courtois nog niet geboren. Maar de passie voor het spel overbrugt die leeftijdskloof moeiteloos. Een gesprek tussen gelijkgestemden.

JAN MULDER en IMKE COURTOIS

Net voor het coronavirus het voetbal lam legde, kwam met Luca Oyen een nieuw Genks talent al even piepen.

FOOT

Dante Brogno, met 389 duels recordhouder voor de Henegouwers, geniet van het succes onder Karim Belhocine.

FOOT

Het is windstil rond Hotman El Kababri, sinds eind januari bij Zulte Waregem.

FOOT

Voetbal in tijden van coronacrisis, van amateurs tot profs, van Italië tot België. Hoe moet je omgaan met het virus, hoe moet je trainen, en wat is de economische schade? En hoe is het om te spelen achter gesloten deuren, een mogelijk alternatief om de komende maanden de diverse competities af te werken?

CORONACRISIS

Nog 128 dagen tot 24 juli, en de start van de Olympische Spelen in Tokio. Als de coronatsunami die tenminste niet eerder weggespoeld heeft. Hoe groot is de kans op een afgelasting/uitstel? En wat zijn dan de mogelijke gevolgen?

CORONACRISIS

Veertig jaar geleden sierde een actie van Jan Ceulemans met de Rode Duivels de allereerste cover van Sportmagazine op 20 maart 1980. Vandaag blikt hij in alle openheid terug op het voetbal in de jaren 80 én kijkt ook nog even terug op zijn trainersloopbaan.

JAN CEULEMANS

Over een Spartaanse opvoeding, de hoogovens van Cockerill, een Japanse sekte, depressie, cellulitis in de fitness, Jane Fonda en boeddhisme. Een fascinerende ontmoeting met vijfvoudig olympiër Robert Van de Walle, die vandaag 66 wordt.

ROBERT VAN DE WALLE

Op 20 maart 1980 verscheen het eerste nummer van het toen veertiendaagse Sportmagazine. Wat stond daar zo allemaal in?

HET EERSTE NUMMER

Van begin jaren 90 tot zijn horrorblessure in september 2000 was er in de Benelux geen aanvaller die het zijn verdedigers en zijn trainers zo moeilijk kon maken als Luc Nilis. Daarom gaat Anderlecht nu beroep doen op zijn expertise. Gesprek met een Belgisch icoon.

LUC NILIS

Geen Belgische sporter die in de jaren negentig een decennium lang zo veel de krantenpagina's haalde als Johan Museeuw (54). Gehard en gelouterd door triomfen en tegenslagen blikt hij met een volle rugzak levenswijsheid vandaag terug, gelukkiger dan ooit.

JOHAN MUSEEUW

Lynn Goovaerts is sinds haar elfde verslingerd aan Sport/Voetbalmagazine, door de EK-special van 2008 en haar idool Fernando Torres. De 23-jarige studente geneeskunde uit Kortenberg, die momenteel stage loopt in Oostende, bewaart op haar kamer de ongeveer 500 stuks met uiterste zorg.

LYNN GOOVAERTS

Daniel Van Buyten was de onomstreden leider van een Belgische generatie voetballers die talent tekortkwam om echt te schitteren. Terwijl hij de donkerste periode van ons voetbal meemaakte, flirtte hij ook met de Europese elite. Gesprek over een carrière in twee bedrijven.

DANIEL VAN BUYTEN

Marc Degryse sierde de afgelopen 40 jaar het vaakst de cover van dit blad. Een overzicht van de coverboys en (soms) covergirls.

COVERS

Onze vroegere leuze 'Altijd met voetbal in het hoofd' past perfect bij Bart Van Herpe. Bij de dagelijkse gesprekken met zijn drie voetballende zonen van 18, 17 en 16 is zijn archief van 25 jaar Sport/Voetbalmagazine een handig hulpmiddel.

BART VAN HERPE ABONNEE

Hij werd wel eens afgeschilderd als de lievelingsspeler van Roberto Martínez, maar Youri Tielemans (22) heeft zijn plaats bij de Rode Duivels allang verdiend door zijn prestaties. De voormalige wonderboy van Neerpede heeft zijn weg gevonden.

YOURI TIELEMANS

Wat gebeurt er wanneer twee toppers uit totaal verschillende sporttakken elkaar ontmoeten? Roberto Martínez en Jean-Michel Saive praten over talent, tactische keuzes en het verschil tussen coachen en trainen, maar vooral over het mentale spelletje.

ROBERTO MARTÍNEZ EN JEAN-MICHEL SAIVE

Naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van de KBVB brengen we tweewekelijks een aparte foto uit het erfgoed van het Belgisch voetbal.

UIT HET ARCHIEF

Duits international Antonio Rüdiger over oerwoudgeluiden en andere beledigingen in voetbalstadions.

ANTONIO RÜDIGER

Wie zijn de sporters van de toekomst? Sport/Voetbalmagazine dook voor u 40 parels - van a tot z - op in het voetbal en in andere sporten, in België én in het buitenland. Het criterium: geboren zijn in 1999 of later.

VOETBAL en SPORT