Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Veertig jaar geleden verbaasde het kleine SK Beveren heel Europa door in de kwartfinales van Europacup II Inter uit te schakelen.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Straks begint KRC Genk als leider aan play-off 1, maar het werk is niet af, zegt sportief directeur Dimitri de Condé in een openhartig gesprek, op bezoek op de redactie in Evere.

PLAY-OFF 1 : KRC GENK - DIMITRI DE CONDÉ

Om de stijl en het vreemde parcours van Yannick Bolasie te begrijpen moet je naar de Londense wijk Willesden gaan, daar waar het allemaal begon voor de aanvaller van Anderlecht.

PLAY-OFF 1 : ANDERLECHT - YANNICK BOLASIE

De goals die Jonathan David (19) vorig jaar in augustus maakte, blijken nu doorslaggevend voor KAA Gent, dat slechts op de slotspeeldag zekerheid kreeg over deelname aan play-off 1. 'Het beste moet nog komen', verklaart de jonge ambitieuze prof, die Roman Bezoes op de bank houdt.

PLAY-OFF 1 : KAA GENT - JONATHAN DAVID

Sinan Bolat (30) staat voor beslissende weken én een moeilijke keuze: de Great Old aan een Europees ticket helpen en dan vertrekken of zijn lot langdurig aan de ploeg binden.

PLAY-OFF 1 : R ANTWERP FC - SINAN BOLAT

Stayen zal ook dit jaar niet kunnen genieten van play-off 1-voetbal. Na de veredelde finale tegen KAA Gent werd STVV opnieuw veroordeeld tot play-off 2. Relaas van een mislukte Truiense putsch op de G5.

STVV

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

Eén jaar na zijn val uit 1A is KV Mechelen kampioen in 1B. Malinois klaarde die klus in zware omstandigheden; de club verzeilde in een matchfixingverhaal dat er nog altijd kan voor zorgen dat op deze titel een degradatie volgt. Fasten your seatbelts voor de highlights uit een tumultueuze thriller.

KV MECHELEN KAMPIOEN

KV Mechelen kwam als winnaar uit de promotiematchen tegen Beerschot Wilrijk en kroonde zich tot kampioen van 1B. Assistent-coach Frederik Vanderbiest eert de 11 hoofdrolspelers.

KV MECHELEN KAMPIOEN

Ze hebben de beste burgemeester van de wereld, en wijkraden, en parkjes, maar ook een verkeersinfarct en dichtslibbende wegen. Welkom in Mechelen Noord, de wijk waar KV en Racing al decennia voetbalsupporters delen.

KV MECHELEN KAMPIOEN

Beerschot Wilrijk pakte nipt naast de titel in 1B, net als vorig seizoen. Toen coachte Marc Brys op het Kiel. Hij gunt ons een blik in het hoofd van een trainer die een gans jaar heeft toegewerkt naar dat ene ultieme moment en het dan niét haalt. 'Dat is niks levensbedreigends, alleen voelt het even anders aan.'

HET VERDRIET VAN DE VERLIEZER

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

De Volkskrant ging op bezoek bij de vrouw die een indrukwekkende leeuwenkop op de rug van Memphis Depay tatoeëerde.

COSMOS

Op zijn 36e lijkt Fabio Quagliarella goed op weg om zich tot topschutter van de Serie A te kronen en behoort hij voor het eerst in negen jaar terug tot de Squadra Azzura. De populariteit van de Sampdoriaspits neigt stilaan naar die van een cultheld, zeker sinds in 2017 aan het licht kwam dat hij in zijn (mislukte) Napoliperiode geterroriseerd werd door een stalker.

FABIO QUAGLIARELLA

Na tien jaar knokken in de krochten van de WTA-ranking, lijkt de tijd rijp om te oogsten voor Ysaline Bonaventure (24). Een karaktervrouw praat vrank en vrij over het mentale spelletje, en de uitwassen van haar sport.

YSALINE BONAVENTURE

Twintig (bijna-)twintigjarigen proberen dit seizoen internationaal hun stempel te drukken bij hun clubs. Een overzicht van de grootste talenten in het buitenland.

DOCUMENT