Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 12 | 21 maart 2018

Web weergave

Liefst 11 eersteklassers wisselden in de loop van het seizoen van coach, na een ontslag of zelfs een transfer. Veel van die nieuwe trainers behaalden een opvallend goed rapport.

FOOT

Voor Cercle Brugge, kampioen van 1B, eindigde de competitie al op 10 maart. Wat nu?

FOOT

Genk-Standard was de op één na koudste wedstrijd van een Belgische ploeg in de laatste decennia.

FOOT

Na een goed begin van 2018 lijkt iedereen zich achter Romelu Lukaku te hebben geschaard. Of toch bijna. Uitleg bij het betere bochtenwerk van de Belgische Mancunian.

ROMELU LUKAKU

Met een achtste beker bezorgt Standard zichzelf een happy end in een seizoen dat nochtans dramatisch begonnen was.

STANDARD

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Met een Belgische vader en een Maleisische moeder kreeg Dion Cools de invloeden van twee werelden mee. Zijn identiteit ontleent hij vooral aan zichzelf. 'Ik vind het tof om te lezen. Dat zet me aan het denken.'

PLAY-OFF 1 / DION COOLS

Opgeleid bij amateurs, vroeg profdebuut, Cypriotische vergeetput, even werkloos, opnieuw amateur, eerherstel in Slovakije, contract bij AA Gent... Ontmoeting met Rangelo Janga (25), product van Rotterdam-West.

PLAY-OFF 1 / RANGELO JANGA

Hoe de play-offs straks ook aflopen, Genk feest gewoon door. Op 1 juli viert de fusieclub haar 30e verjaardag. In al die jaren bouwde ze een aardig palmares op, speelde ze Champions League en wordt ze ook in het buitenland geprezen om haar opleiding. Maar de start van het project was allesbehalve geslaagd.

PLAY-OFF 1 / RACING GENK

In iets meer dan een jaar is Razvan Marin de spelleider van Sclessin geworden. Fabricagegeheimen van de Roemeense bazooka, van de Zwarte Zee tot het rode land.

PLAY OFF 1

Ook in de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week, FC Vurste-Semmerzake, de Oost-Vlaamse amateurclub die er binnenkort geen meer is.

IN DE SCHADUW

Na de WK-uitschakeling tegen Zweden speelt Italië nog eens een wedstrijd, voor het eerst zonder Buffon.

COSMOS

In het Peruaanse dagblad Trome vertelt een Peruaanse oud-international dat zes van zijn ploegmaats werden omgekocht op het WK van 1978.

COSMOS

De komende oefeninterlands zijn ideale tests voor de laatste nieuwkomers. Brazilië selecteerde er drie: Neto (Valencia), Willian José (Real Sociedad) en Tadisco (Besiktas).

COSMOS

Net als Qatar, bekend van Barcelona, PSG en het WK in 2022, gebruikt ook Saudi-Arabië sport als visitekaartje. Daarachter schuilt een hele strategie. Onder meer daarom oefenen de Rode Duivels volgende week dinsdag tegen het nummer 69 op de FIFA-ranking.

SAUDI-ARABIË

Vier jaar geleden was Eugenie Bouchard (24) klaar om de tennistop te bestormen, nu is de Canadese niet meer dan een meeloper in het damescircuit. Zonder racketdeal.

SPORT

Na het pensioen van de Jamaicaanse topsprinter smeekt Sebastian Coe, voorzitter van de internationale atletiekfederatie IAAF, om een nieuw uithangbord.

SPORT

Nooit zal Philippe Gilbert (35) zeggen dat hij een Waal is. Hij is een Bélg. Want evenzeer als van de Ardennen houdt hij van Vlaanderen - en nog meer na zijn heroïsche zege in de Ronde van 2017. Het verhaal van Phil, de flandrien.

PHILIPPE GILBERT

Weinig zaken die in het voetbal zo veel stof tot discussie opleveren als penalty's. Om juiste/verkeerde percepties te bevestigen of te ontkrachten doken we in de statistieken. En kwamen we tot zeven opvallende vaststellingen.

DOCUMENT