Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 13 | 25 maart 2020

Web weergave

Hoe moet het nog verder met Lokeren? De club kreeg een maand uitstel om de schulden in te lossen, maar ook dan lijkt het niet in orde te komen.

FOOT

Jong Belgisch talent maakt met mondjesmaat zijn intrede in de selectie bij KAS Eupen.

FOOT

Velen gingen ervan uit dat 2020 het eindpunt zou worden voor een groot deel van de fameuze gouden generatie. Kan het uitstel van twaalf maanden de Belgen zuur opbreken? Een reis in de tijd, op zoek naar de toekomst van de Rode Duivels.

RODE DUIVELS

Hoe beleefden de clubs uit 1A de overgang van de gewone activiteiten naar een quasilockdown? En wat doen spelers nu ze verplicht thuiszitten? Impressies van een doelloos voetballeven in tijden van coronacrisis.

CORONACRISIS

Club Brugge telt elf spelers van Afrikaanse afkomst. Elk op hun manier voorzien ze de competitieleider van extra kracht, explosiviteit, creativiteit en joie de vivre. 'De sleutel van ons succes op het veld is een kleedkamer die gelukkig is, die lacht en die werkt', aldus de Angolese Belg Clinton Mata.

CLUB BRUGGE

Ooit was er een tijd dat voetballers en trainers heel gemakkelijk benaderbaar waren.

RETRO

Vroeger verdedigde hij de belangen van de zelfstandigen en nadien die van de banken, maar al van kleinsaf is Karel Van Eetvelt (53) vooral smoor op sport. Nu mag de lachgrage Bornemenaar eindelijk een topjob in dat wereldje opnemen, bij zijn favoriete club nog wel. Portret van de nieuwe CEO van Anderlecht.

KAREL VAN EETVELT

Doorgaans gaat KRC Genkverdediger Casper De Norre (23) om de twee weken bij zijn grootvader Eddy (74) een koffie drinken. Nu dat door het coronavirus niet kan, schrijft hij hem een brief.

CASPER DE NORRE

Doorgaans springt KV Kortrijkverdediger Kristof D'haene (29) met zijn pasgeboren zoontje elke week eens binnen bij zijn grootvader Roger (83). Nu dat door het coronavirus niet kan, schrijft hij hem een brief.

KRISTOF D'HAENE

Sport/Voetbalmagazine bestaat 40 jaar. Daarom diepen we elke week een pareltje op uit ons rijke archief. Deze keer: het artikel dat we maakten bij het overlijden van Johan Cruijff, gisteren/dinsdag exact vier jaar geleden.

40 JAAR SPORT/VOETBALMAGAZINE

Voetbal blijft een feest voor Rob Van Dijck (28), zelfs nu de Antwerpenaar na een zwaar verkeersongeval tien jaar geleden definitief in een rolstoel belandde. Al twintig jaar gidst Sport/Voetbalmagazine hem door zijn favoriete speelveld. Zijn vriendin Kelly Van Mirlo staat ons te woord.

ABONNEE

Corona gooit momenteel roet in het eten, maar als het voetbal straks mag hernemen, staat niks een titel van Liverpool in de weg. Dat is opmerkelijk, gezien de sociale achtergrond van de club in een stad die zich altijd heeft afgezet tegen het establishment.

LIVERPOOL

Een rijke traditie en aantrekkingspool voor groundhoppers, maar niet altijd een onbezorgd bestaan of goedgevulde prijzenkast. Traditionsvereine, aflevering 15: Livorno Calcio.

CULTCLUB

De Duitser Roger Schmidt is in Eindhoven vanaf komende zomer de opvolger van interim-coach Ernest Faber. Hij staat garant voor spektakelvoetbal en voor het lanceren van jonge talenten.

ROGER SCHMIDT

Na 20 jaar vertrekt quarterback Tom Brady (42) bij de New England Patriots, maar de honger is ook na zes Super Bowls nog niet gestild.

SPORT

Tijdens deze Tour is het opletten geblazen, want het coronavirus mag zich zeker niet verspreiden in het peloton. Maar eigenlijk hebben wielrenners nooit anders gedaan, want in het peloton is smetvrees al jaren even normaal als gezond eten. En daarvoor nemen zij en hun team vaak drastische maatregelen.

SMETVREES IN HET PELOTON