Sport/Voetbalmagazine nr. 13 | 27 maart 2019

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

Web weergave

Naar een competitie van twintig clubs?

G5, K11 en 1B overlegden over de verdeling van de WK-winst en het format van onze competitie. Meer en meer gaan stemmen op om de play-offs overboord te kieperen.

FOOT

Ruud Krol, een trainer zonder sokken

Ruud Krol werd afgelopen zondag 70 jaar. Wie herinnert zich nog dat de Nederlander ooit nog trainer is geweest bij KV Mechelen? Een korte passage die niet meer bleek dan een voetnoot.

FOOT

Eden Hazard: 100 caps, 100 meningen

De interland tegen Cyprus betekende voor Eden Hazard zijn honderdste cap als Rode Duivel. Wij peilden bij honderd kenners naar hun mening over de oudste van de broers.

EDEN HAZARD

Elton Acolatse

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Antwerp in PO1: godzijdank is er Dieu

Vrijdag begint Antwerp op Standard aan zijn eerste play-off 1. The Great Old moet het hebben van de 33-jarige Dieumerci Mbokani. 'Achter hem is er niemand.'

DIEUMERCI MBOKANI

Roeslan Malinovski: 'De Champions Leaguehymne geeft mij energie'

Genk speelt in play-off 1 voor de titel én voor de rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League. Voor Roeslan Malinovski kan een droom in vervulling gaan. In Oekraïne geraakte hij als kind al gehypnotiseerd door de hymne van het kampioenenbal.

ROESLAN MALINOVSKI

'Antwerp ligt me: de verstoorders van de orde'

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Hilde Van Malderen (40), ex-voetbaljournaliste en sinds begin dit jaar aan de slag als pr & media manager van Royal Antwerp FC.

SPORTVROUW

PSV is nog niet verlost van Ajax

Zondag gooien de Amsterdammers hun laatste titelkaarten op tafel in een rechtstreeks duel met het team van Mark van Bommel.

COSMOS

Márquez-Lorenzo: vuurwerk in de Moto GP

Marc Márquez, vijf wereldtitels, en Jorge Lorenzo, drie wereldtitels, rijden dit seizoen voor het eerst in dezelfde ploeg. Maar bij het Repsol Honda Team vrezen ze een bitse concurrentiestrijd tussen de twee Spaanse tenoren in de MotoGP.

SPORT

Walter Planckaert: 'Jonge renners moet je leren verliezen'

'Jullie denken verzekerst dat ik ga sterven.' Bij Walter Planckaert, bezig aan zijn 50e seizoen in het peloton, ligt de grap altijd op de loer. Drie uur en talloze anekdotes later is duidelijk dat van een nakend overlijden geen sprake kan zijn, van een indrukwekkende nalatenschap des te meer.

WALTER PLANCKAERT