Web weergave

Jacques Sys roept deze week de Pro League op om snel duidelijkheid te brengen over de eventuele stopzetting van de competitie. 'Het lijkt de Pro League aan moed te ontbreken'

INTRO

Kan de raad van bestuur van de Pro League zomaar beslissen om de competitie stop te zetten? Of om Beerschot en OHL te laten promoveren? Een poging tot wegwijs in het kluwen.

FOOT

Op 10 mei 2011 veranderde het leven van Mihai Nesu drastisch: na een ongelukkige val op training geraakte hij verlamd. Een incident dat ook grote indruk maakte op een jonge ploegmaat van hem bij FC Utrecht: Dries Mertens. 'Ik besefte dat je maar beter ten volle geniet van elk moment,' vertelt de Rode Duivel.

DRIES MERTENS

Een week nadat België in lockdown ging, ondernam Anderlecht een van de zwaarste besparingsrondes uit de clubgeschiedenis. Ondanks de ingrepen van Karel Van Eetvelt en Vincent Kompany is een nieuwe ontslagronde en een tweede zware financiële kater op rij bijna onvermijdbaar.

ANDERLECHT

Hoe ondersteunen de profclubs hun voetballers tijdens een quasilockdown? Er worden fietsen en maaltijden aan huis geleverd, zo blijkt. Al zorgt het leven in tijden van coronacrisis soms nog wel voor verrassingen. 'Hoezo, het hotel sluit? We kunnen die jongen toch niet op straat laten staan?'

CORONACRISIS

Acht jaar geleden besliste Christoph Daum zijn contract bij Club Brugge niet te verlengen.

RETRO

Al enkele weken in de lappenmand, maar met 14 assists nog altijd autoritair aan de leiding. De voeten en benen van Ruud Vormer, door de jaren.

RUUD VORMER

Corona legt zijn schaduw over het einde van het voetbalseizoen. Dat zorgt voor het tweede jaar op rij - de vorige keer was er de affaire Propere Handen - voor veel onzekerheid rond de toekomst van Waasland-Beveren, dat voorlopig op een degradatieplaats staat.

WAASLAND-BEVEREN

Op vrijdag 23 oktober wordt Pelé 80 jaar. Sport/Voetbalmagazine blikt terug op het fenomeen met een reconstructie van de 5-0-pandoering die de Rode Duivels in 1965 in Brazilië opliepen. Met drie goals van ... Pelé natuurlijk.

BRAZILIE-BELGIË 1965

Richard Burton miste de afgelopen veertig jaar geen enkel nummer van Sport/Voetbalmagazine. Al sinds 1980 klasseert hij de uitgaves per kwartaal in dozen in zijn garage. 'Af en toe haal ik nog eens een oud nummer boven, om wat nostalgisch te doen.'

ABONNEE

De 27-jarige goalie van Brighton & Hove Albion kwam zijn belofte na tegenover de slachtoffers van de bosbranden.

COSMOS

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 16: Duncan Ferguson.

CULTFIGUUR

Op 17 maart ging in Rusland nog het Kandidatentoernooi van de wereldschaakbond FIDE van start. Het leek zowat het enige evenement van wereldniveau te worden dat niet werd afgelast.

SPORT

De trainingen van de ballenjongens en -meisjes werden even on hold gezet, maar tot nader order staan The Championships op Wimbledon nog altijd op de tenniskalender.

SPORT

De Olympische Spelen, het enige event dat de hele wereld samenbrengt, werd uitgesteld omdat het coronavirus mensen overal op deze aardbol uit elkaar haalt. Op naar 2021 dus, met nog véél onbeantwoorde vragen.

TOKIO 2021

In plaats van een jaar lang Lokerse Feesten rond de 50e verjaardag van Sporting Lokeren dreigt nu de ondergang. Veertig jaar geleden was de club een Europese subtopper. Zes jaar geleden lokte ze voor de bekerfinale nog 17.000 fans naar Brussel.

LOKEREN