Web weergave

Club Brugge-trainer Ivan Leko maakte in deze fase van de competitie een pijnlijke uitschuiver, zegt Jacques Sys. 'Dit thema dreigt de komende weken te gaan beheersen.'

INTRO

Na 23 seizoenen in de hoogste klasse degradeert Lokeren naar 1B, nadat ook traditieclub KV Mechelen vorig jaar was gezakt. Zo worden de jarenlange overlevers van de kleine clubs in de JPL steeds schaarser.

FOOT

Tien jaar geleden stak Ivan Perisic de neus aan het venster bij Roeselare, dat net degradatie naar tweede vermeed.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Hij is Amerikaan, maar Ethan Horvath (23)is zich na zeven jaar in Europa meer en meer Europeaan gaan voelen. 'Mijn ouders maakten in Noorwegen vloeren en toiletten schoon en haalden afval op. Ik vond het oneerlijk... Echt, ik ben hen alles verschuldigd.'

ETHAN HORVATH

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

Gamers die ooit hoopten geld te verdienen met videospelletjes, krijgen sinds deze winter ook in België hun kans. Een kennismaking met de Proximus ePro League.

PROXIMUS EPRO LEAGUE

Ex-VRT-sportjournalist Stefaan Lammens (51), sinds 19 februari de allereerste communicatiemanager van de Belgische Ruitersportfederatie, kijkt vol spanning uit naar de ontknoping in de Premiership, waar Aston Villa nog kans maakt op de play-offs én promotie naar de Premier League.

CLUBLIEFDE IS...

Vijftien jaar geleden stapte Roland Duchâtelet in het voetbal. Een verkeerde beslissing, zegt hij in een openhartig gesprek, mijmerend over nieuwe stadions, emoties, straaljagers, matchfixing en Operatie Propere Handen.

ROLAND DUCHÂTELET

Aanstaande zaterdag en zondag staan de halve finales van de FA Cup op het menu in Engeland, met atypische ploegen.

COSMOS

Na vijf prijzen en acht jaar dienst verlaat technisch directeur Martin van Geel (58) Feyenoord, volgens De Volkskrant door de aanhoudende kritiek op zijn beleid.

COSMOS

Louis van Gaal kondigde vorige maand zijn voetbalpensioen aan. Hij praat over de nostalgie van FC Barcelona, de droom van het nieuwe Ajax en het te defensieve Oranje.

LOUIS VAN GAAL

In de kwartfinales van de Champions League kruist FC Porto de degens met Liverpool. Vorig jaar werden ze nog door hen uitgeschakeld. Hoe liggen de kaarten dit jaar?

FC PORTO