Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 14 | 4 april 2018

Web weergave

Tegenwoordig worden de profvoetballers goed afgeschermd voor de pers. Ooit was dat anders.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Sinds de Belgische Mededigingsautoriteit vorige week het licht op groen zette, kan het echte werk beginnen voor Marc Coucke. De nieuwe voorzitter van Anderlecht wacht de komende weken een helse job: Herman Van Holsbeeck op een elegante manier naar de uitgang begeleiden, Neerpede een nieuwe elan geven en de exodus van toptalenten stoppen.

RSC ANDERLECHT

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

'Bij Club Brugge? Hans Vanaken!' Dat was het antwoord van Marc Degryse vorige week op de vraag wie in zijn ogen tijdens de play-offs de cruciale speler bij blauw-zwart is. Niet Limbombe, niet Gouden Schoen Vormer, maar de 25-jarige Limburger.

HANS VANAKEN

Dat het gerecht de handel en wandel van voetbalmakelaar Mogi Bayat onder de loep neemt, zorgt hier en daar voor gejuich bij zijn concullega's. Goed een halfjaar geleden stelde ex-makelaar Nenad Petrovic zijn heerschappij nog aan de kaak in Sport/Voetbalmagazine. Herlees.

NENAD PETROVIC

Ook in de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week KVK Westhoek, het toonbeeld van een succesvolle fusieclub.

IN DE SCHADUW

Hoe kan de Champions League overleven tussen betaalmuren, sociale media en jeugd die nog amper tv kijkt? Die vraag snijdt pal door het vakgebied van Peter Willems. Bij de UEFA is hij hoofd marketing en sponsoring, én Belg. Zwijg hem dus wel over de Brusselse stadionsaga. 'Ja, er is met mij gelachen.'

PETER WILLEMS

Voor het eerst sinds 1986 missen de Verenigde Staten het WK. Ze geven nu enkele jonge talenten een kans, onder wie de zoon van George Weah.

COSMOS

De Frankfurter Allgemeine Zeitung berichtte over een prostitutienetwerk binnen de jeugdafdeling van de Argentijnse topclub Independiente

COSMOS

Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter: via de sociale media en hun smartphone geven de vedetten een inkijkje in hun privéleven.

SNAPSHOTS

Vorige maand werd hij gebombardeerd tot aanvoerder van Oranje, vanavond moet hij de armada van Pep Guardiola afhouden in de Champions League. Het verhaal van Virgil van Dijk, de duurste verdediger aller tijden.

VIRGIL VAN DIJK

Historisch gezien zijn ze de zwakke schakel van de Seleção. Tot nu. Op enkele maanden van het WK pakken de beste twee Braziliaanse doelmannen ballen op het ritme van de samba.

ALISSON en EDERSON

Niki Terpstra bezong na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen zijn liefde voor de koers. Een passie die hij al van jongs af uit door aan te vallen. Véél aan te vallen.

SPORT

The Swiss Maestro, FedEx of GOAT, Greatest of All Time. Aan superlatieven geen gebrek om Roger Federer (36), de tennistovenaar, te omschrijven. Maar hoe is de Zwitser naast het veld? Een exclusieve inkijk in zijn privéleven.

ROGER FEDERER

In de aanloop naar het WK in Rusland verzamelden Raf Willems en François Colin de honderd leukste interlands van de Rode Duivels in een boek, met als titel 'Honderd Duivelse Voetbalfeestjes'. Onze columnist, die als enige de Belgische ploeg meer dan 300 keer live aan het werk zag, koos voor Sport/Voetbalmagazine de vijf mooiste wedstrijden van de Rode Duivels.

DOCUMENT