Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Excel Mouscron heeft momenteel twee goeie en ervaren doelmannen in huis. Volgend seizoen blijven ze allebei. Geen probleem, vindt keeperstrainer Eric Deleu.

FOOT

De Limburgse club zet volop in op extra beleving om meer volk en meer sfeer in de Luminus Arena te krijgen. Geen simpele opgave.

FOOT

Lierse SK sloot een turbulente week af met een strijdlustige prestatie tegen OH Leuven. Het leverde een eerste zege (1-2) op sinds 28 januari.

FOOT

De afgelopen maanden probeerde hij Lierse over te nemen, maar ook voorheen ging David Nakhid op en naast het veld geen uitdaging uit de weg.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Met een blitzstart overvleugelde AA Gent Club Brugge en schonk het zichzelf een zes op zes. Zo zetten de Buffalo's hun inhaalrace verder. Volgende halte voor de blauw-witte tgv: Sclessin.

AA GENT

Wie dezer dagen het complex van Antwerp betreedt, gelooft zijn ogen niet. Wat tien maanden geleden nog één grote werf was, blinkt nu in het lentelicht. Een achterstand van jaren wordt op Antwerp met rasse schreden ingehaald, al blijven er groeipijnen. Een stand van zaken, vier dagen voor de derby.

R ANTWERP FC

In Sint-Truiden zijn ze een nieuwe weg ingeslagen. Gemoedelijkheid heeft plaatsgemaakt voor ambitie. Of hoe een bende Japanners, een ex-trainer uit tweede provinciale en een accountant STVV een nieuw gezicht moeten geven.

STVV

Hein Vanhaezebrouck heeft er een hectische week op zitten met de nederlaag tegen zijn ex-club Gent, het ontslag van Van Holsbeeck, de geruchten over een prematuur vertrek en de overwinning in Charleroi. Mag hij straks toch nog aan de champagne lurken?

HEIN VANHAEZEBROUCK

France Football stond vorige week stil bij de eenjarige verbanning van Hatem Ben Arfa, die nog onder contract ligt tot 2018 bij PSG, en rakelde enkele anekdotes op.

COSMOS

Vorig seizoen was Las Palmas een revelatie in La Liga, dit jaar is dat Real Betis Balompié. Architect van beide teams: Quique Setién, die inmiddels bijna zestig is en eindelijk erkenning krijgt.

COSMOS

Zondag bezoekt FC Porto, met Iker Casillas tussen de palen, koploper Benfica. Een beladen wedstrijd, die de Portugese titelstrijd in een definitieve plooi kan leggen.

COSMOS

Waarom organiseren clubs als Schalke en Valencia voetbalkampen in België? Sport/Voetbalmagazine trok met twee Belgische talentjes mee op ministage naar Valencia en leerde er zowel de commerciële als de sportieve inzet van de internationale jeugdopleidingen kennen.

VOETBALKAMP IN VALENCIA

De zesde opeenvolgende Bundesligatitel is de eerste voor Hasan Salihamidzic als sportief directeur, en het gedroomde afscheidsgeschenk van trainer Jupp Heynckes in zijn vierde mandaat.

BAYERN MÜNCHEN

De opdoffer in Liverpool deed reus City even wankelen, maar over het meester- schap van de ploeg van Pep Guardiola in Engeland bestaat geen twijfel. Zijn Blues kunnen zaterdagmiddag op Wembley, uit bij Tottenham, voor de derde keer in zeven jaar kampioen worden.

MANCHESTER CITY

De Miami Open, ooit 'de vijfde grandslam' genoemd, vertrekt na 32 jaar uit Crandon Park. Tot wanhoop van de tennispuristen.

SPORT

Goed tien jaar geleden, op 22 maart 2008 schreef neo-eersteklasser FCV Dender EH geschiedenis door Club Brugge met 1-0 te kloppen. Het verhaal achter de mirakelzege en het onverwachte behoud in eerste klasse.

DOCUMENT