Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

In januari trok hij voor de tweede keer de deur dicht bij Standard. Vanuit zijn quarantaine in Abu Dhabi komt Paul-José Mpoku nog één keer terug op zijn bewogen laatste maanden bij de Rouches en vertelt hij over leven en voetballen in de hitte van de Emiraten.

PAUL-JOSÉ MPOKU

De sportieve redding lijkt een feit, de licentiecommissie overtuigen lijkt een pak moeilijker - zo niet onhaalbaar - voor KVO.

FOOT

Het is niet eenvoudig om recente te prestaties te vergelijken met een glorieus verleden of een stralende toekomst. Toch waagde de redactie van Sport/Voetbalmagazine zich aan een poging om een klassement van de beste 100 spelers in de Jupiler League op te stellen.

JUPILER PRO LEAGUE

Het is nog onduidelijk wat de economische schade is die de coronacrisis op het profvoetbal zal hebben, meent sporteconoom Trudo Dejonghe.

5 VRAGEN

Welke lessen trekt het Belgische voetbal uit de coronacrisis? Zet dit het Belgische voetbalbestel op de helling of doorstaat ons model deze crisis? Sport/Voetbalmagazine stelde vier dezelfde vragen aan een aantal voetbalwijzen uit grote en kleine clubs in België.

CORONACRISIS

De afgelopen weken bereikte het spel Football Manager een recordaantal spelers. In coronatijden draait de virtuele voetbalwereld overuren.

FOOTBALL MANAGER

KMSK Deinze heeft eindelijk waar het al vier jaar op aast: de promotie naar 1B. In eerste afdeling amateurs had het geen concurrentie, maar is het daarom ook een aanwinst voor het Belgische profvoetbal? Op verkenning aan de oevers van de Leie.

KMSK DEINZE

Naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van de KBVB brengen we op regelmatige basis een aparte foto uit het erfgoed van het Belgisch voetbal.

UIT HET ARCHIEF

Sport/Voetbalmagazine bestaat 40 jaar. Daarom diepen we elke week een pareltje op uit ons rijke archief. Deze keer: op 3 april was het twee jaar geleden dat Cristiano Ronaldo met een weergaloze omhaal scoorde tegen Juventus in de Champions League. Maar die retro, wie is daar nu eigenlijk ooit mee begonnen?

DE OMHAAL

Dankzij haar vader, een gerenommeerd duivensportliefhebber, en haar oom, Standardlegende Roger Claessen, is Jany Andries-Tossens al van kinds af gepassioneerd door sport. Ook nu ze de 70 gepasseerd is, houdt ze vast aan een traditie op woensdagnamiddag: Sport/Voetbalmagazine lezen in haar veranda.

ABONNEE

Na Lorenzo Sanz bezweek een tweede ex-voorzitter van een Europese topclub aan het coronavirus: Pape Diouf werd 68.

COSMOS

Evertontrainer Carlo Ancelotti gaf een uitgebreid interview aan L'Equipe. Hij trekt een aantal lessen uit de coronacrisis.

COSMOS

De Bundesliga is een economisch succesmodel, met steeds hogere winstcijfers en recordsommen. Maar zelfs zo'n voorbeeldig bolwerk komt niet onbeschadigd uit de coronacrisis. Waar zitten de barsten in het model?

BUNDESLIGA