Sport/Voetbalmagazine nr. 16 | 18 april 2018

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

Halve finales Champions League: ontmoetingen met vier hoofdrolspelers

Web weergave

Lierse, ooit een idylle van familiaal geluk

Erik Gerets werd vorige week in de kranten opgevoerd als de tot dan laatste trainer die met Club Brugge op Anderlecht won. Dat was in 1998. Maar hoe zou de Limburger zich voelen bij de vrije val van zijn ex-club Lierse ?

FOOT

Plus / min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

'Newcastle is geen afgesloten hoofdstuk'

Dat Anderlecht nog voor de eerste plaatsen meespeelt, heeft het ook te danken aan Matz Sels. Met een beetje geluk doet de mister nice guy van Anderlecht zijn kunstje van bij Gent nog eens over. Om daarna terug te keren naar Newcastle?

MATZ SELS

Op zoek naar rust

Aangenomen dat er voor het behalen van de titel 20 tot 21 punten nodig zijn, weet Club waar het voor staat. Al 6 punten vergooid, tijd om wat rust in de tent te brengen.

CLUB BRUGGE

'Niet de indruk wekken dat het seizoen al geslaagd is'

Olivier Renard, sportief directeur van Standard, gaat in een openhartig interview in op alle hete hangijzers van een seizoen vol contrasten. En tegelijk sluit hij een vroegtijdig vertrek bij Standard uit.

OLIVIER RENARD

Waar ligt de toekomst van Gert Verheyen?

Heel voetballand spreekt erover, maar officieel is het nog niet: de komst naar KV Oostende van Gert Verheyen en in zijn kielzog Franky Van der Elst en Patrick Creemers, zijn assistenten bij de U19. Ook andere clubs polsten de hoofdcoach in spe.

KV OOSTENDE

Zeven memorabele duels van jubilaris Davy De fauw

Davy De fauw (36) speelt vrijdag tegen KV Kortrijk zijn 200e match voor Zulte Waregem, nadat hij onlangs in zijn 500e officiële wedstrijd als profvoetballer aantrad. Het moment dus om terug te blikken, aan de hand van zeven van zijn meest memorabele duels.

DAVY DE FAUW

Genk-Anderlecht, 6 mei 2011: Frankie 1 - Ariël 0

Elke week zet Sport/Voetbalmagazine een wedstrijd uit play-off 1 in de kijker door terug te blikken op een gelijkaardige affiche uit het PO1-verleden. Zaterdag is het Genk-Anderlecht.

BLIKVANGER PO 1: GENK-ANDERLECHT

'Perbet en Chevalier vonden elkaar op het podium'

KV Kortrijk is aan zijn tiende opeenvolgende seizoen in de eerste klasse bezig. Rik Foulon maakt al veel langer deel uit van de club, eerst als speler, daarna als beloftetrainer, scout en wedstrijdanalist en nu als sportief manager. 'KVK wordt een stabiele eersteklasser genoemd. Maar wat is dat, een stabiele eersteklasser? Dat moet je elke dag opnieuw bewijzen!'

RIK FOULON

Sandy Walsh

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Met de groeten uit Leicester

Niet eens een vol jaar na de overname door het Thaise concern King Power is OH Leuven een club van een totaal andere orde geworden. Organisatorisch en infrastructureel op het niveau van 1A. Nu het sportieve nog.

OH LEUVEN

De verdwaalde profclub

Ook in de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week Lommel SK, de Limburgse profclub in de eerste amateurklasse.

IN DE SCHADUW

FA Cup geen prioriteit voor Saints

Het bezoek zaterdag van Chelsea aan Southampton was slechts een generale repetitie voor het duel van komend weekend. Inzet dan: een finale in de FA Cup. Maar of de Saints daar op dit moment van wakker liggen...

COSMOS

Uit de pers

The New York Times bracht een artikel over Leon Bailey en diens keuze voor een nationale ploeg.

COSMOS

Niko Kovac, een risicotrainer

Niko Kovac, de nieuwe trainer van Bayern München, is een vulkaan die constant nieuwe ideeën uitspuwt. Toch verliest hij nooit de controle over zichzelf.

COSMOS

PSV kampioen: de kracht van het team

In eigen huis de titel pakken in de topper tegen rivaal Ajax Amsterdam: een mooier scenario bestaat niet. Het Eindhovense succesverhaal kwam er dankzij die ene protagonist: het team.

PSV

De dominantie van PSG: 18 trofeeën in 6 jaar

Sinds de komst van de Qatari probeert PSG zich, voorlopig vergeefs, te doen gelden op de Europese scène. In Frankrijk daarentegen dikt het zijn palmares flink aan. De Parijzenaars behaalden zonet hun vijfde titel in zes jaar.

PSG

Het eigenwijze jochie van de klas

'Ik hoef niet besloten te trainen, er komt toch niemand kijken', lacht John van den Brom. En toch: AZ brengt volgens zijn collega's en analisten het beste voetbal van Nederland. Zondag, in de finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord, wil het eindelijk cashen.

AZ

Shadia Bseiso: moslima in de ring

Shadia Bseiso (31) is de eerste Arabische vrouw in het professionele worstelcircuit (World Wrestling Entertainment), waarmee de Jordaanse tv-presentatrice in het Midden-Oosten het gezicht van de vrouwelijke ontvoogdingsstrijd is geworden.

SPORT

Het geheim van de onverslijtbare Valverde ontrafeld

Toen Eddy Merckx in 1975 voor de vijfde keer Luik-Bastenaken-Luik won, leek zijn record voor de eeuwigheid. Zondag kan Alejandro Valverde, de Kannibaal van de Ardennen, op gelijke hoogte komen. Wat is zijn geheim?

ALEJANDRO VALVERDE