Sport/Voetbalmagazine nr. 18 | 1 mei 2019

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

'Clement blijft me elke dag opnieuw verbazen'

Web weergave

Fundamentele hervormingen op komst bij refs

Het rapport wordt eind dit seizoen pas voorgesteld, maar uit dat wat al doorsijpelde blijkt dat de analyse over de Belgische arbitrage vrij hard is. Maar dat Frank De Bleeckere Johan Verbist opvolgt als nieuwe baas... 'Waar halen jullie het?'

FOOT

Antwerp gaat uit van een derde jaar Bölöni

Een dezer dagen komt er een update rond de verdere verbouwingen op de Bosuil. Achter de schermen wordt ook gewerkt aan de sportieve vernieuwing, met Laszlo Bölöni als constante.

FOOT

Een lange schreeuw om aandacht

Jean-Marie Pfaff is tegenwoordig ook buschauffeur. Maar diep in zijn binnenste brandde altijd de ambitie om trainer te worden.

FOOT

Topcoaches in Tubeke voor benefiet

Sinds het WK in 1986 trekt Michel D'Hooghe met steun van de KBVB zich het lot van Mexicaanse kansarme jongeren aan. Om dat project financieel te steunen, organiseert de Casa Hogar Foundation een debat in het Belgian Football Center.

FOOT

Plus - min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Club Brugge: een kwestie van persoonlijkheid

Kampioen worden en dan door de grote poort afscheid nemen van Club, het kan nog altijd voor Ivan Leko. Maar zoals Club het in de eerste drie wedstrijden deed, gaat het niet meer. Te weinig verrassing, te zware benen, Club moet zijn energie bij elkaar schrapen.

CLUB BRUGGE

Propere handen, zuiver geweten?

Na de bekerfinale van deze week zal de Belgische voetbalwereld de spotlights richten op de afhandeling van het matchfixingluik in operatie Propere Handen. De nieuwe ontwikkelingen in de zaak roepen alvast veel vragen op.

PROPERE HANDEN

Wout Faes

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

'Ik had posters hangen van Frank De Bleeckere'

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Lois Otte (32), scheidsrechter met internationale FIFA-badge en werkzaam bij de KBVB.

SPORTVROUW

De visie van jeugdopleider Thomas Caers: 'Coachen is een teken van zwakte'

Omdat de Rode Duivels momenteel wereldtop zijn en we in tijden van succes de toekomst moeten voorbereiden, gaat Sport/Voetbal-magazine op zoek naar inspirerende opleidingsverhalen. Deze maand: de visie van Thomas Caers, scoutingcoördinator SV Zulte Waregem en ex-coach Essevee Soccer Academie en JMG Academie.

THOMAS CAERS

Valencia doet weer mee

Een halve finale in de Europa League, een finale in de Copa del Rey, en uitzicht op de vierde plaats en dus Champions League: het seizoen kan nog mooi eindigen voor Valencia.

COSMOS

Met dank aan Teemu

Na een afwezigheid van drie seizoenen neemt Norwich City zijn plaats in de Premier League weer in. Met dank aan veel Duitsers, een Fin en een onbekende Argentijn.

COSMOS

RB Leipzig klaar om te oogsten

Voor het eerst plaatste de ploeg van interim-coach Ralf Rangnick zich voor de bekerfinale. Ook het CL-ticket ligt via de derde plaats in de Bundesliga al vast.

COSMOS

Engelse clubs domineren Europa: toeval of logica?

Met Liverpool, Tottenham, Chelsea en Arsenal staan er maar liefst vier Engelse ploegen in de Europese halve finales. Dat lijkt een eeuwigheid geleden. Puur toeval of zit er meer achter?

ENGELSE PLOEGEN IN EUROPA

Waarom FC Barcelona kampioen geworden is? Lionel Messi

Barçavoorzitter Bartomeu is ervan overtuigd: 'Messi is een speler van één club.' Maar dat mag gerust worden: Barcelona is een club van één speler, zo stelt Primera División-kenner Steve Van Herpe.

FC BARCELONA KAMPIOEN

Van olympische roem tot daklozencentrum

Zes wereldtitels op de wielerpiste in de jaren 80 en twee medailles op de Olympische Spelen van Los Angeles (1984) en Barcelona (1992), maar de voorbije vijf jaar zwierf Rebecca Twigg (56) dakloos door de straten van Seattle.

SPORT

Sportstad Antwerpen: de slapende reus is wakker

Meer dan ooit profileert Antwerpen zich als dé sportstad van België. Er is de wederopstanding van Antwerp en Beerschot Wilrijk, Antwerp Giants als gastheer van een Final Four , de 10 Miles, het EK hockey, een ATP-tennistoernooi, het WK gymnastiek in 2023 ... Een opflakkering of een nieuwe identiteit? We zochten het uit.

DOCUMENT