Sport/Voetbalmagazine nr. 18 | 2 mei 2018

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

'In grote matchen zie je de grote spelers'

Web weergave

Op titelkoers

Volwassen zette Club Brugge na de rust de uitwedstrijd tegen KRC Genk naar zijn hand. Het titelfeest komt langzaam in zicht.

FOOT

Belgische U17 maakt zich op voor EK

Voor de derde keer in vier jaar hebben de Belgische U17 zich kunnen plaatsen voor het EK. Bondscoach Thierry Siquet looft de kwaliteit van zijn kern.

FOOT

De klokt tikt voor Lierse

Na de overname van Lierse volgden drukke dagen voor David Nakhid en co. Komende woensdag beslist het BAS of Lierse een profclub blijft.

FOOT

Marbella FC in Belgische handen

De Antwerpse ex-spelersmakelaar Louis de Vries staat aan het hoofd van investeerders die de Spaanse club Marbella FC willen overnemen.

FOOT

Met de groeten van Jean-Pierre

Marseille staat dicht bij een nieuwe Europese finale. In 1991 geraakte het voor het eerst zo ver, na een opmerkelijke ervaring met ex-Clubspits Jean-Pierre Papin.

FOOT

Plus/Min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

'In grote matchen zie je de grote spelers'

De Belg met Braziliaanse roots is dé man in vorm bij Standard. In een gesprek dribbelt Edmilson junior zich doorheen gespreksthema's als Ricardo Sá Pinto, zijn band met de Vurige Stede, de Rode Duivels en een mogelijke transfer.

EDMILSON JUNIOR

Johan Verbist

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Anderlecht: loopt er nog talent op Neerpede?

Geen club in België die de voorbije jaren meer geld verdiende aan de verkoop van eigen jeugdspelers dan Anderlecht. Op welke domeinen heeft RSCA progressie geboekt? Wat zijn de sterke punten van het vijfsterrenopleidingscentrum? Waar liggen de pijnpunten? Een stand van zaken.

ANDERLECHT

Retro PO1: 15 mei 2016, paars-witte flop

Elke week zet Sport/Voetbalmagazine een wedstrijd uit play-off 1 in de kijker door terug te blikken op een gelijkaardige affiche uit het PO1-verleden. Zondag is het Club Brugge - Anderlecht.

BLIKVANGER PO 1 / CLUB BRUGGE - ANDERLECHT

'Behalve vliegen als een vogel is voor een mens niets onmogelijk'

Met het meeste aantal dribbels van alle spelers in Jupiler Pro League, plus ook zeven goals, ontpopte Nana Ampomah (22) zich tot een van de sterkhouders van Waasland-Beveren. Vorig seizoen telde hij nochtans vooral splinters op de bank. De Ghanees over zijn transformatie van stresskip naar flitsende hazewind.

NANA AMPOMAH

'Ik moet ver van huis zijn om goed te presteren'

Na een ommetje in Duitsland bij Werder Bremen staat Sambou Yatabaré terug in België. De ex-Rouche vertelt honderduit over zijn terugkeer naar de Jupiler League, zijn affectie voor vuilbekkerij en de businessman in hem.

SAMBOU YATABARÉ

'Na mijn zware blessure liep de coach mij gewoon voorbij'

Ruim 300 spelers stonden in juli in de startblokken van de Jupiler League. Elk met zijn eigen verwachtingen, dromen, ambities en verhalen. Een keer per maand geeft de Secret Footballer van Sport/Voetbalmagazine een inkijk in de coulissen van onze vaderlandse competitie.

THE SECRET FOOTBALLER

Henri Michel: een Kanarie vloog heen

Hij stond symbool voor het succes van FC Nantes in de jaren 70, was een icoon van de Franse nationale ploeg en verdiende respect over heel Afrika. Met Henri Michel (70) overleed een grote naam van het Franse voetbal.

COSMOS

Crisis in Leipzig

Een maanden geleden mocht RB Leipzig nog hopen op Europese bekerwinst en kwalificatie voor de Champions League. Een negatieve spiraal maakte echter een eind aan die droom.

COSMOS

Uit de pers

FC Santos, de Braziliaanse club van onder meer Pelé en Neymar, wordt opgeschrikt door een geval van seksueel misbruik. Dat meldt El País.

COSMOS

Jonas Hector volgt zijn hart

De linkerverdediger van FC Köln negeert een aanbieding van Borussia Dortmund, verlengt tot 2023 en degradeert mee.

COSMOS

In de naam van Salah

Beste speler en topschutter van de Premier League, Afrikaans voetballer van het jaar, de man die Egypte voor het eerst in 28 jaar weer naar een WK trapte. Mohamed Salah katapulteerde zichzelf dit seizoen tot het sterrendom. Wat meteen de vraag opwerpt: op welke planeet heeft hij al die tijd gezeten?

MOHAMED SALAH

Watersnood op Corsica

Veertig jaar geleden won het Corsicaanse Bastia bijna de Europabeker. Vandaag voetbalt het in de Franse vijfde afdeling.

BASTIA

Biatlon in vieze papieren

Doping, fraude en corruptie? BMW, hoofdsponsor van de Internationale Biatlonunie (IBU), steekt een waarschuwende vinger omhoog.

SPORT

Postbode van de vrede

Voor het eerst in de geschiedenis gaat er een grote wielerronde van start buiten Europa. De Grande Partenza van de Giro is fel omstreden, maar wordt door de organisatie verpakt als een eerbetoon aan oud-wielerkampioen Gino Bartali. Diens onwaarschijnlijke oorlogsjaren lezen als een roman.

GINO BARTALI

Volleyclub Maaseik kampioen: de kracht van het geheel

Zes jaar hebben ze er in Limburg op moeten wachten, maar zaterdag was het eindelijk zover. Noliko Maaseik is voor de vijftiende keer landskampioen in het volleybal. Vier kampioenen over de sleutels van het succes.

NOLIKO MAASEIK