Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Vrijdag is het 30 jaar geleden dat Aad de Mos met KV Mechelen de Europabeker won. Zo ver komt het de komende jaren niet meer met een Belgische club, weet hij. 'België en Nederland zijn het Denemarken van vroeger geworden.' Een terugblik op toen, en een analyse van de Belgische titelfavorieten.

INTERVIEW

De Chinezen zijn zeer geïnteresseerd in het Belgische voetbalmodel. In de pijplijn zit een samenwerkingsverband. Een en ander is uitgewerkt op papier en ligt nu in China bij de voetbalbond op tafel.

FOOT

Lokeren zit met een probleem Tom De Sutter: trainer en club willen af van hem, maar wie betaalt er nog voor een bijna 33-jarige spits met een zwaar contract?

FOOT

Een topper wordt vaak beslist met enkele details en de lastminute afwezigheid van een basisspeler bij de ene kan de balans doen overhellen naar de andere ploeg. Zeker wanneer het over Anthony Limbombe gaat.

FOOT

Terwijl KV Mechelen knokt om alsnog in 1A te mogen aantreden, wordt vrijdag stilgestaan bij het grootse succes uit de clubgeschiedenis: de winst in de Europacup II-finale tegen Ajax in Straatsburg.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Club Brugge is na Nieuwjaar zijn bonus aan het vergooien. Dat leidde zondagavond tot een escalatie aan emoties en zenuwachtigheid die het misschien uit titelkoers ramde. Geen titel pakken zou een ongelooflijke ontgoocheling zijn, en onverdiend. Maar het kan.

CLUB BRUGGE

Ondanks een desastreus parcours in de reguliere competitie mag Anderlecht nog hopen op een 35e landstitel. Achtergronden bij een onverwachte comeback.

ANDERLECHT

Als een uitzonderlijk toptalent bij KV Mechelen gold Elias Cobbaut (20) nooit echt. Zijn vastberadenheid zorgde er echter voor dat de linksvoetige verdediger met 3 miljoen euro serieus de clubkas spijst van de degradant. Hoe goed is de belofte-international, die een vijfjarig contract tekende bij Anderlecht?

ELIAS COBBAUT

Na een belabberde 1 op 15 moeten de Buffalo's de volgende drie matchen punten sprokkelen om de uitgesproken seizoensambities van het bestuur nog waar te maken.

AA GENT

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Elke week zet Sport/Voetbalmagazine een wedstrijd uit play-off 1 in de kijker door terug te blikken op een gelijkaardige affiche uit het PO1-verleden. Zondag is het Standard - Club Brugge.

BLIKVANGER PO 1: STANDARD - CLUB BRUGGE

Het American football werkt al 40 jaar met een videoref en stelt het systeem nog steeds bij, zegt François Colin. 'Het nieuwe systeem moet tijd krijgen om te groeien'

FC COLIN

Met een balans van een op zes gewonnen bekerfinales kan Jürgen Klopp, CL-finalist met Liverpool, geen al te beste cijfers voorleggen. Waar liep het fout?

COSMOS

De Volkskrant ging Erwin Beltman opzoeken, de grasmeester van Feyenoord. Het terrein in De Kuip kan voor de vijfde keer op rij worden uitgeroepen tot beste veld.

COSMOS

Opnieuw stond Hamburger SV dit seizoen aan de rand van de afgrond. De enige club die er sinds de start van de Bundesliga, in 1963, onafgebroken bij is, moet nog maar eens vrezen voor de toekomst.

HAMBURGER SV

Gennaro Gattuso moet Napoli terug naar de Italiaanse top brengen, maar zal dat moeten doen in heel moeilijke omstandigheden. Net zoals bij zijn vorige team, AC Milan. Een portret van de man die grinta belichaamt.

GENNARO GATTUSO

Ze probeerde in België een beurs te versieren, heeft een Belgische coach én wordt getipt als toekomstig grandslamwinnares. Kennismaking met Darja Kasatkina (20), groeibriljant uit Rusland.

SPORT

'Als vrouw maak ik zeer weinig kans. Lobbyen? Doe ik niet.' En toch heeft Brigitte Becue (45) zich kandidaat gesteld om Michel Louwagie op te volgen als voorzitter van de Belgische zwembond. Waarom dan haar kans wagen, nota bene bijna drie jaar nadat ze als coach uitgestoten werd? Een gesprek.

BRIGITTE BECUE

Woensdag wordt het boek 'De Happeljaren' voorgesteld. Het is een nostalgische terugblik op de vier seizoenen onder Ernst Happel bij Club Brugge. Met als hoogtepunt: de Europacup I-finale tegen Liverpool, op 10 mei zal dat 40 jaar geleden zijn. Een fragment.

DOCUMENT