Sport/Voetbalmagazine nr. 19 | 9 mei 2018

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

Club Brugge op zoek naar rust (bis)

Web weergave

'Je bent als trainer maar zo goed als je materiaal'

Vrijdag is het 30 jaar geleden dat Aad de Mos met KV Mechelen de Europabeker won. Zo ver komt het de komende jaren niet meer met een Belgische club, weet hij. 'België en Nederland zijn het Denemarken van vroeger geworden.' Een terugblik op toen, en een analyse van de Belgische titelfavorieten.

INTERVIEW

KBVB in zee met China?

De Chinezen zijn zeer geïnteresseerd in het Belgische voetbalmodel. In de pijplijn zit een samenwerkingsverband. Een en ander is uitgewerkt op papier en ligt nu in China bij de voetbalbond op tafel.

FOOT

Lokeren zoekt oplossing voor De Sutter

Lokeren zit met een probleem Tom De Sutter: trainer en club willen af van hem, maar wie betaalt er nog voor een bijna 33-jarige spits met een zwaar contract?

FOOT

Waarom Club Brugge Limbombe mist

Een topper wordt vaak beslist met enkele details en de lastminute afwezigheid van een basisspeler bij de ene kan de balans doen overhellen naar de andere ploeg. Zeker wanneer het over Anthony Limbombe gaat.

FOOT

Herinnering aan Straatsburg

Terwijl KV Mechelen knokt om alsnog in 1A te mogen aantreden, wordt vrijdag stilgestaan bij het grootse succes uit de clubgeschiedenis: de winst in de Europacup II-finale tegen Ajax in Straatsburg.

FOOT

Plus/Min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Club Brugge op zoek naar rust (bis)

Club Brugge is na Nieuwjaar zijn bonus aan het vergooien. Dat leidde zondagavond tot een escalatie aan emoties en zenuwachtigheid die het misschien uit titelkoers ramde. Geen titel pakken zou een ongelooflijke ontgoocheling zijn, en onverdiend. Maar het kan.

CLUB BRUGGE

Anderlecht: het plan van Hein

Ondanks een desastreus parcours in de reguliere competitie mag Anderlecht nog hopen op een 35e landstitel. Achtergronden bij een onverwachte comeback.

ANDERLECHT

'Elias Cobbaut valt niet af te stoppen'

Als een uitzonderlijk toptalent bij KV Mechelen gold Elias Cobbaut (20) nooit echt. Zijn vastberadenheid zorgde er echter voor dat de linksvoetige verdediger met 3 miljoen euro serieus de clubkas spijst van de degradant. Hoe goed is de belofte-international, die een vijfjarig contract tekende bij Anderlecht?

ELIAS COBBAUT

Moordende druk verlamt AA Gent

Na een belabberde 1 op 15 moeten de Buffalo's de volgende drie matchen punten sprokkelen om de uitgesproken seizoensambities van het bestuur nog waar te maken.

AA GENT

Ritchie De Laet

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Retro PO1: 7 mei 2011, de laatste van Witsel

Elke week zet Sport/Voetbalmagazine een wedstrijd uit play-off 1 in de kijker door terug te blikken op een gelijkaardige affiche uit het PO1-verleden. Zondag is het Standard - Club Brugge.

BLIKVANGER PO 1: STANDARD - CLUB BRUGGE

'Leve de VAR'

Het American football werkt al 40 jaar met een videoref en stelt het systeem nog steeds bij, zegt François Colin. 'Het nieuwe systeem moet tijd krijgen om te groeien'

FC COLIN

Klopp niet top in finales

Met een balans van een op zes gewonnen bekerfinales kan Jürgen Klopp, CL-finalist met Liverpool, geen al te beste cijfers voorleggen. Waar liep het fout?

COSMOS

Uit de pers

De Volkskrant ging Erwin Beltman opzoeken, de grasmeester van Feyenoord. Het terrein in De Kuip kan voor de vijfde keer op rij worden uitgeroepen tot beste veld.

COSMOS

Hamburger SV alweer op de rand van de afgrond

Opnieuw stond Hamburger SV dit seizoen aan de rand van de afgrond. De enige club die er sinds de start van de Bundesliga, in 1963, onafgebroken bij is, moet nog maar eens vrezen voor de toekomst.

HAMBURGER SV

Gattuso: meer dan grinta

Het leek een hopeloze operatie te worden, maar Gennaro 'Rino' Gattuso heeft AC Milan toch wakkergeschud en naar de finale van de Coppa Italia geleid. Met grinta, maar niet alleen dat.

GENNARO GATTUSO

Jong, mooi en flitsend

Ze probeerde in België een beurs te versieren, heeft een Belgische coach én wordt getipt als toekomstig grandslamwinnares. Kennismaking met Darja Kasatkina (20), groeibriljant uit Rusland.

SPORT

'Ik ben veel te eerlijk voor deze wereld'

'Als vrouw maak ik zeer weinig kans. Lobbyen? Doe ik niet.' En toch heeft Brigitte Becue (45) zich kandidaat gesteld om Michel Louwagie op te volgen als voorzitter van de Belgische zwembond. Waarom dan haar kans wagen, nota bene bijna drie jaar nadat ze als coach uitgestoten werd? Een gesprek.

BRIGITTE BECUE

'Een zuivere 4-2-4. Tegen Juventus. Happel durfde alles!'

Woensdag wordt het boek 'De Happeljaren' voorgesteld. Het is een nostalgische terugblik op de vier seizoenen onder Ernst Happel bij Club Brugge. Met als hoogtepunt: de Europacup I-finale tegen Liverpool, op 10 mei zal dat 40 jaar geleden zijn. Een fragment.

DOCUMENT