Sport/Voetbalmagazine nr. 02 | 10 januari 2018

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

De weg naar glorie van Romelu Lukaku, verteld door zijn entourage

Web weergave

'Ik had dit allemaal niet voorzien'

Vorig seizoen speelde hij zich in de kijker bij stuntploeg AS Monaco. Het leverde de nog altijd maar 19-jarige Kylian Mbappé een transfer op naar PSG afgelopen zomer. Gesprek met dé sensatie van 2017.

INTERVIEW

AA Gent legt andere accenten

Na het vertrek van Milicevic, Matton, Marcq en Saief viel de keuze op de ervaren Deen Christiansen, de betrouwbare Noor Rosted en het Nederlandse breekijzer Janga.

FOOT

KV Mechelen wapent zich

Na Clément Tainmont volgen zeker ook nog een rechtsachter, een centrale verdediger, een nummer 6 én een spits.

FOOT

Is Club Brugge op weg naar penaltyrecord?

Met tot nu toe 9 op 9 omgezette penalty's ligt Club Brugge op koers om, sinds de invoering van de play-offs, het record qua percentage en qua aantal strafschoppen te verbeteren.

FOOT

Het extreme bijgeloof van Aad de Mos

Aad de Mos is niet meer welkom op Anderlecht. Al jaren legt de Nederlander als analist het Belgisch voetbal onder de loep. Hij spaart niets of niemand.

FOOT

De weg naar glorie van Romelu Lukaku, verteld door zijn entourage

Romelu Lukaku kreeg niets cadeau in het leven. Zijn kindertijd werd gekenmerkt door armoede, hoongelach en de obsessie om de beste te zijn. Zijn wantrouwen tegenover de buitenwereld en honger naar succes leidden hem naar de top. Dit is het waargebeurde verhaal van de Belgische Mancunian. Verteld door zijn eigen clan.

ROMELU LUKAKU

Herman Van Holsbeeck, kroniek van een geprogrammeerd afscheid

Zijn verdiensten voor Anderlecht zijn minstens even groot als zijn miscasts op transfervlak. Maar Herman Van Holsbeeck zal de geschiedenis ingaan als een misbegrepen manager met een een enorm palmares. Toelichting bij een voorspelbare maar complexe scheiding.

HERMAN VAN HOLSBEECK

Waarom Waasland-Beveren voor Sven Vermant koos

Waasland-Beveren koos vorige week Sven Vermant als opvolger van zijn naar Genk vertrokken hoofdcoach Philippe Clement. Het stelt zijn vertrouwen in een ex-profvoetballer die het trainersvak in de jeugdopleiding van Club Brugge leerde en nooit eerder deel uitmaakte van de trainersstaf van een A-kern.

SVEN VERMANT

Rugby aan de Maas

Lange ballen, duels en long runs om terrein te winnen: het Standard van Ricardo Sá Pinto hanteert de regels van het rugby wanneer het op offensief spel aankomt. Analyse van een voetbal met interdisciplinaire allures.

STANDARD

Kristof D'Haene

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Als een duivel uit een doosje

In de laatste tien dagen voor de winterstop scoorde hij vijf keer zelf, werden voor overtredingen op hem drie strafschoppen gefloten en twee tegenstanders uitgesloten. Abdoulay Diaby is eindelijk helemaal terug van lang weggeweest. Het verhaal van 'Abdou'.

ABDOULAY DIABY

William Dutoit: 'Een seizoen hangt soms af van kleine details'

Een greep uit het jaaroverzicht van William Dutoit leert dat hij 2017 niet snel zal vergeten. Eerst persona non grata bij STVV, dan de nieuwe numero uno bij Oostende, vervolgens bankzitter bij de hekkensluiter en sinds eind oktober de uitverkorene van Adnan Custovic.

WILLIAM DUTOIT

Brussels bindmiddel

In de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week: Koninklijke Sporting FC Haren, waar de 'nieuwe Brusselaar' thuis is en Franstalige kinderen Nederlands leren.

IN DE SCHADUW

FC Metz: talenten of centen?

FC Metz bengelt troosteloos onderaan in de Ligue 1, maar heeft toch een van de beste opleidingscentra in Frankrijk.

COSMOS

uit de pers

In The New York Times zeggen critici dat de FIFA de Russische dopingaffaire bewust op de lange baan schuift.

COSMOS

De zwanenzang van Renato Sanches

De jongste Portugese EK-winnaar evolueerde de afgelopen maanden van Europees supertalent tot mikpunt van spot bij Swansea City.

COSMOS

Voetbal in Mexico: moord & spelen

In Mexico is 2017 het jaar met de meeste drugsmoorden ooit geworden, meer dan 25.000. In Ciudad Juárez, een stad op de grens met de Verenigde Staten, biedt de lokale voetbalclub troost.

CIUDAD JUÁREZ

Serena Williams is (bijna) terug

Haar titel op de Australian Open (15-28 januari) zal ze nog niet verdedigen, maar het damestennis snakt naar de terugkeer van Serena Williams.

SPORT

'Je wordt pas echt beter door tegen de muur te rijden'

Eli Iserbyt (20) kreeg voor het eerst te maken met kritiek en vond zijn weg met een mental coach. Puck Moonen (21) werd jarenlang gepest en vocht zich uit een depressie door te gaan wielrennen. Samen vormen zij een gelukkig koerskoppel dat in West-Vlaanderen woont.

ELI ISERBYT en PUCK MOONEN

Doping in het voetbal: een geschiedenis van spuiten en slikken

Volgens documenten die door Football Leaks zijn gepubliceerd, heeft Real Madrid-verdediger Sergio Ramos in minder dan een jaar twee keer de antidopingregelgeving overtreden. De speler zelf spreekt dat tegen. Herlees een artikel over doping in het voetbal dat Sport/Voetbalmagazine enkele maanden geleden bracht.

DOCUMENT