Sport/Voetbalmagazine nr. 02 | 9 januari 2019

Web weergave

'Topadvocaat' KV Mechelen scoort

In een ludieke bui greep het Malinwa Supportersorgaan operatie Propere Handen aan om advocaat te verkopen, want 'iedereen heeft recht op een topadvocaat'.

FOOT

Sneeuw in plaats van zon

Op één club na (KV Kortrijk) trokken alle eersteklassers voor hun winterstage naar de zon. Dat was vroeger af en toe anders.

FOOT

De pijnlijke dagen van Ivan Leko: verhalen uit de schaduw

Zesendertig uur op het politiekantoor en in de cel veranderen het leven van een mens. Ter verduidelijking daarom een duik in de turbulente voorbije weken van Ivan Leko. Die moet straks met Club de titel verdedigen en onderhandelen over een nieuw contract.

IVAN LEKO

Grensoverschrijdende ambities

Michael Verschueren, de nieuwe sterke man van RSC Anderlecht, heeft grootse plannen met de Brusselse club. Maar zal hij de middelen krijgen om zijn ambities te verwezenlijken? Analyse van hoe hij de club naar zijn hand probeert te zetten.

RSC ANDERLECHT

Waarom Zinho Vanheusden de Kompany van morgen is

Hij ging naar Italië zoals je naar een universiteit voor verdedigers gaat. Van de invallersbanken van de Serie A tot Sclessin leerde Zinho Vanheusden het vak. Zijn maturiteit is buitengewoon: hij wordt in de toekomst zeker de patron van de defensie van de Rode Duivels.

ZINHO VANHEUSDEN

'Diversiteit is de kracht van STVV'

Sinds zijn aanstelling twee jaar geleden weigerde Andre Pinto elk interview. Tot nu. Samen met sportief directeur Tom Van den Abbeele maakt de vertrouwensman van grote baas Tateishi exclusief voor Sport/Voetbalmagazine een balans op van veertien maanden Japanse voogdij.

STVV

De soldaat is stouter geworden

'Op een dag zal hij Rode Duivel zijn', verkondigde zijn voormalige trainer bij Standard, Mircea Rednic. Zover is het nog niet, maar op zijn 25e ontpopte Dino Arslanagic zich wel tot sterkhouder in de defensie van Antwerp.

DINO ARSLANAGIC

Marvin Baudry

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

... 's Nachts wakker liggen van de degradatie

Klaas Delrue, de zanger van Yevgueni, woont op wandel- en fietsafstand van KV Mechelen. De aangespoelde West-Vlaming verloor zijn hart aan de passie en strijd die geel & rood zo kenmerkt. 'De meest neutrale voetbalfans hebben veel sympathie voor ploegen als KV.'

CLUBLIEFDE IS...

Marvin Ogunjimi: 'Een etiket is moeilijk van je af te krijgen'

In 2019 speelt Marvin Ogunjimi (31) weer in België, bij Lierse Kempenzonen (1e am). De vorige vier jaar voetbalde hij in acht verschillende landen. In een rooftopbar met zicht op Ho Chi Minhstad vertelt hij over zijn wonderbaarlijke reiservaringen.

MARVIN OGUNJIMI

Manchester United: geldfabriek moet weer voetbalclub worden

Manchester United heeft sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson in 2013 heel wat van zijn luister verloren. De drievoudige winnaar van de Champions League viel uit de absolute Europese top weg, maar de magie van Old Trafford is niet verdwenen.

MANCHESTER UNITED

Londen droomt van F1

Hanoi is een zekerheid, Miami nog altijd een mogelijkheid, maar ook Londen wil zijn plaatsje op de F1-kalender.

SPORT

'Neen, België is niet té ingewikkeld'

Na drie maanden inlopen aan de zijde van voorganger Eddy De Smedt startte Olav Spahl (44) begin december als de nieuwe directeur topsport van het BOIC, exact zeshonderd dagen voor de start van de Spelen in Tokio. 'Een fractie in een topsportcyclus', beseft hij. En dus kijkt de Duitser al richting Los Angeles 2028.

OLAV SPAHL

Vooruitblik BK veldrijden: alle druk op Van Aert

Een buitenaardse superman, op ruime afstand gevolgd door gewone stervelingen die zondag op het BK veldrijden in Kruibeke mogen uitmaken wie 'the best of the rest' is. Een analyse van de verhoudingen aan de hand van drie opmerkelijke cijfers.

BK VELDRIJDEN

Lezen tussen de lijnen

Het Belgisch voetbal is al onderwerp geweest van veel boeken die gewijd werden aan zijn clubs en zijn meest tot de verbeelding sprekende spelers. Een bloemlezing doorheen de tijd.

DOCUMENT