Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Al maanden bereidt Genk zich voor op het vertrek van enkele sterkhouders. Vanaf zondag komt er meer duidelijkheid.

FOOT

Lommel SK wordt de zevende club in 1B die in buitenlandse handen valt. En niet zomaar van de eerste de beste.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

KAA Gent staat onder aan de rangschikking van PO1 en de fans lijken stilaan af te haken. Over welke creatieve troefkaarten beschikken voorzitter Ivan De Witte en algemeen manager Michel Louwagie nog?

KAA GENT

Tine De Caigny beleefde tegen Litouwen (6-0) haar moment de gloire door vijf keer te scoren voor de nationale ploeg. Sport/Voetbalmagazine zocht haar enkele maanden geleden al eens op om te praten over haar passie voor voetbal.

SPORTVROUW

Anderlecht en Standard proberen elk op hun manier voet aan de grond te krijgen in het China van president en voetbalfreak Xi Jinping. Standard officialiseerde onlangs zijn verhouding met de Chinese voetbalbond, terwijl ze bij Anderlecht hopen om hun trainingsmethoden te vermarkten. China zelf is bereid om veel geld te investeren in België.

ANDERLECHT en STANDARD IN CHINA

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Dinamo Sint-Petersburg, het tweede team van de tsarenstad, verhuisde vorige zomer 2300 kilometer zuidwaarts en promoveert straks onder een nieuwe naam (PFC Sotsji) naar de Premjer-Liga.

COSMOS

Captain Troy Deeney (30) zat bijna drie maanden in de gevangenis voor een vechtpartij, op de kaak van Andre Gray (27) is een litteken van tien centimeter de stille getuige van een steekpartij en een leven in een jeugdbende. Zaterdag staan ze met Watford in de finale van de FA Cup. Portret van twee cultfiguren.

WATFORD FC

Zijn carrière ontlook op de kasseien van Parijs-Roubaix, bij het brede publiek raakte hij bekend in het hooggebergte en vorig jaar kroonde hij zich tot kampioen in La Doyenne. Toch verdedigde Bob Jungels zijn titel niet in Luik, want hij wil knallen in de Giro. Portret van een veelvraat die op alle terreinen wil uitblinken.

BOB JUNGELS

Zelden was een volleybalfinale zo spannend en emotioneel als dit seizoen. Na een felbevochten strijd, zowel op als naast het terrein, kroonde Greenyard Maaseik zich voor de 16e keer tot landskampioen.

GREENYARD MAASEIK

Bayern München heeft nood aan verandering en vernieuwing. Het is een kreet die als een rode draad doorheen dit seizoen liep. Toch kan de club volgende zaterdag weer kampioen spelen. Een gelijkspel thuis tegen Eintracht Frankfurt volstaat. Het zou de 29e titel zijn in de geschiedenis.

DOCUMENT