Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 20 | 16 mei 2018

Web weergave

Met razend spannende play-offs en een naderend WK, zou je vergeten dat de nationale beloften uitstekend op dreef zijn. Wat niet lukte met de generatie-Carrasco en de generatie-Praet, hoopt coach Johan Walem wel te realiseren met de huidige U21: zich kwalificeren voor het EK.

INTERVIEW

Dertig jaar geleden zorgde Winterslag op de valreep voor het behoud in de hoogste afdeling. Daardoor kon de nieuwe fusieclub Racing Genk, die deze zomer haar 30e verjaardag viert, in eerste klasse debuteren.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Ivan Leko, kind van Hajduk, behaalde met de landstitel van Club Brugge zijn eerste grote succes in zijn nog prille trainerscarrière. In Split zijn ze niet verrast. Drie getuigenissen. 'Als coach kan hij zijn ideeën nu helemaal tot uitdrukking brengen in de ploeg die hij leidt en daarin ook voorzien wat hij als speler miste.'

IVAN LEKO

Dertien goals, zeventien assists, een eerste Gouden Schoen en een tweede landstitel. Het seizoen van Ruud Vormer in quotes en cijfers. 'Ik ga nog even lekker door met voetballen en dan zien we het wel.'

RUUD VORMER

Met twee volwassen prestaties in Charleroi en Luik bracht Club Brugge uiteindelijk voldoende punten mee naar huis voor een vijftiende titel. En dus kan CEO Vincent Mannaert even herademen en dan weer hard aan de slag. Zijn evaluatie van het seizoen en een blik op de toekomst.

VINCENT MANNAERT

Elke week zet Sport/Voetbalmagazine een wedstrijd uit play-off 1 in de kijker door terug te blikken op een gelijkaardige affiche uit het PO1-verleden. Zondag is het Charleroi-Standard.

BLIKVANGER PO 1: CHARLEROI-STANDARD

Naar het schijnt is voetbal een ploegsport. Worden wedstrijden niet door één individu gewonnen. Is tactiek tegenwoordig van kapitaal belang. Maar die veronderstellingen zijn nog weinig waard vergeleken bij het talent van Mehdi Carcela. Op drie maanden tijd heeft de Prins van Luik het spel van Standard opnieuw uitgevonden.

MEHDI CARCELA

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Een paar weken geleden zette Jan Mulder nog zijn geld in op Club Brugge. Goed gezien, maar met een onverwachte remonte was er ook wat te vertellen over zijn geliefde Anderlecht. 'Ik ben wel blij met Marc Coucke.'

JAN MULDER

Afgelopen woensdag trok Wadi Degla de stekker uit Lierse. Na 112 jaar houdt de viervoudige kampioen op te bestaan. Het goud uit de clubkleuren is weg, wat overblijft is inktzwart. Een terugblik door de club zelf.

LIERSE

Terwijl het grootste gedeelte van de twaalf deelnemers deze minder hoog aangeschreven nacompetitie beschouwt als een vooruitgeschoven vakantie, zijn er sommigen die het wel ernstig opnamen. Welke spelers deden (een beetje) van zich spreken?

PLAY-OFF 2

Heeft u ooit van Gafa gehoord? De officieuze vereniging van technologiebedrijven bereiden een niet-vijandige overname voor op het voetbal door de televisierechten massaal op te kopen en een nauwe samenwerking aan te gaan met de grootste clubs op aarde. Gafa zou onze verhouding met de edele balsport weleens voorgoed kunnen veranderen.

GOOGLE, AMAZON, FACEBOOK en APPLE

De finale van de FA Cup is zowel voor Manchester United als voor Chelsea de laatste kans om het seizoen af te sluiten met een prijs.

COSMOS

The New York Times bracht het verhaal van Ilja Pankow, niet zomaar een supporter van Hertha BSC.

COSMOS

Maxime López (Olympique Marseille) en Lucas Hernández (Atlético Madrid) zijn allebei geboren in de Franse havenstad. Hun wegen splitsten maar straks strijden ze om de Europa Leaguebeker.

COSMOS

Chinees geld, Portugese talenten, een vernieuwende trainer en de onvoorwaardelijke hulp van supermakelaar Jorge Mendes. Wolverhampton Wanderers speelt volgend seizoen opnieuw in de Premier League.

DOCUMENT

Als het stadsbestuur van Miami straks zijn zegen geeft, racen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel volgend jaar in oktober door de straten van Miami.

SPORT

Hij is verre van in topvorm, de organisator wilde hem door de salbutamolwolk boven zijn hoofd niet (meer) aan de start en ook zijn grootste opponent Tom Dumoulin vond dat hij beter thuisbleef. Toch begon Chris Froome aan de Giro. Waarom?

CHRIS FROOME

Voor het eerst sinds 2000 heeft België weer een professioneel golftoernooi dat meetelt voor de European Tour. Symbolisch voor de hoogconjunctuur die de sport beleeft in ons land. Drie toppers zijn daar verantwoordelijk voor: Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry. De drie zijn present op de eerste editie van de Belgian Knockout (17-20 mei).

BELGIAN KNOCKOUT 2018