Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Met Nicolas Lombaerts maakten we een wandeling door het grootste natuurgebied van West-Vlaanderen. Een gesprek over de rol van zijn grootvader, zijn gesloten persoonlijkheid en zijn eigen mening. 'Soms moet je jezelf verloochenen om niet te worden verbrand.'

INTERVIEW

De maand mei bracht niet altijd geluk voor KRC Genk. Precies 30 jaar geleden degradeerde het na amper één jaar fusie.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Twintig jaar na zijn eerste titel schrijft KRC Genk opnieuw een mooi verhaal in het Belgisch voetbal. Een onverwacht sprookje, met dank aan Philippe Clement en co.

KRC GENK KAMPIOEN - HET SEIZOEN VAN KRC GENK

Roeslan Malinovski, spelmaker van landskampioen KRC Genk, groeide op in het noorden van Oekraïne en verliet al op zijn twaalfde het ouderlijke nest om 840 kilometer verder zijn kans te gaan in de academie van Sjachtar Donetsk. 'Hij zei: als ik niet mag, ga ik toch, ik ken de weg.' Op bezoek in Zjytomyr.

KRC GENK KAMPIOEN - DE ROOTS VAN ROESLAN MALINOVSKI

Zijn diepgang en snelheid passen als een handschoen op het flitsende Genkse voetbal. Portret van Mbwana Ally Samatta.

KRC GENK KAMPIOEN - ALLY SAMATTA

KRC Genk shopt het liefst in Scandinavië. Een Zweed hebben ze niet, wel twee Denen, een Noor en een Fin. Hoe ervaren de vier het leven in België en Genk, en wat missen ze uit hun thuisland?

KRC GENK KAMPIOEN - DE SCANDINAVIËRS

Een voetbalclub maakt deel uit van een maatschappij, krijgt voordelen, maar doet ook heel wat terug, al blijft dat laatste vaak onderbelicht. Forza Racing, een verhaal over het belang van KRC voor de lokale en regionale gemeenschap in Genk en Midden-Limburg.

KRC GENK KAMPIOEN - KRC GENK IN DE GEMEENSCHAP

Isabelle Bauwmans is acht jaar samen met Philippe Clement. We zochten haar op in Waasmunster, waar ze een inkijkje geeft in het leven naast de trainer die met Genk kampioen werd. 'Philippe heeft af en toe iemand nodig die het belang van voetbal relativeert.'

KRC GENK KAMPOEN - ISABELLE BAUWMANS

Tussen zijn flop bij Anderlecht en zijn komst naar Kortrijk enkele maanden geleden waren we Imoh Ezekiel wat uit het oog verloren. Goed, hij speelt nu bij KVK, maar wat valt er nog allemaal te vertellen?

IMOH EZEKIEL

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Tia Hellebaut. De ex-hoogspringster kreeg eind maart een adviserende rol bij Beerschot Wilrijk.

SPORTVROUW

De Amerikaanse Alex Morgan komt in The Players' Tribune op voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen in het voetbal.

COSMOS

Vorig seizoen degradeerde Hamburg, de enige club die er sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 altijd bij was. Van een snelle terugkeer kwam niets in huis: Hamburger SV blijft in de Tweede Bundesliga.

COSMOS

Ging Erik ten Hag als tiener op vakantie naar een partyeiland, dan was een rubberen mat het eerste dat hij in zijn koffer stopte. Zodat hij wel de buikspieren kon blijven trainen. Vele jaren toewijding culmineren nu in een titel met Ajax.

ERIK TEN HAG

De verrassing van de komende play-offs (vanaf 24 mei) zou wel eens uit onze hoofdstad kunnen komen. Basic-Fit Brussels heeft alles om uit te groeien tot een vaste waarde aan de Belgische basketbaltop, maar...

BASIC-FIT BRUSSELS