Web weergave

Lierse is dood, maar het wil dat het voetbal in de stad Lier blijft leven. Ook al moet er daarvoor op laag niveau herbegonnen worden.

FOOT

Dat zelfs de eigen supporters van de play-off 2-teams niet wakker liggen van die vergeten eindronde blijkt uit de alweer lage toeschouwersaantallen - behalve bij Antwerp en OHL.

FOOT

Tien jaar geleden werd Standard kampioen. Onverwacht, vooral omdat het zo'n piepjong team had.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Maandag vierde Brugge zijn kampioenen, Sport/Voetbalmagazine trok een week lang door de stad. Een verhaal over een blauw-zwarte toiletbril, een wasmachine waarin blauw en groen gescheiden bleef en de exclusieve #Bluvngoan-praline.

CLUB BRUGGE

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

De pandoeringen in de Champions League, het ontslag van René Weiler, de rumoerige overname, het fiasco tijdens de wintermercato en de mislukte raid op de titel. Het seizoen van Anderlecht werd een mix van vooral tragische en komische, maar toch ook een paar vrolijke scènes.

ANDERLECHT

Qua symboliek kan het tellen: Zulte Waregem behaalde de jongste 13 (gespeelde) wedstrijden 34 op 39. Of 30 (!) punten meer dan de 4 op 39 voor de winterstop, het diepste ravijn waarin Essevee ooit viel. Vanwaar die ommekeer?

ZULTE WAREGEM

In de Belgische voetbalwereld kent iedereen Danny Geerts (60) als Beerschotman, maar de persverantwoordelijke en huisjournalist van het Kiel houdt er ook nog een tweede vurige liefde op na: West Ham United.

CLUBLIEFDE IS...

Het Duitse weekblad Der Spiegel achterhaalde via Football Leaks dat de Premier League eigenlijk beter de 'premieliga' wordt genoemd.

COSMOS

De FIFA verklaart de oorlog aan de makelaars. Alleen vorig jaar verdween er al een half miljard euro uit het voetbal. Hoe dat gaat? Lees het verhaal van de twee supersterren Luka Modric en Dejan Lovren. Naast elkaar voor de rechter, tegenover elkaar in de Champions Leaguefinale.

LUKA MODRIC en DEJAN LOVREN

Sinds de invoering van de home grown player rule, vijf jaar geleden, kleurde onze basketbalcompetitie een pak Belgischer. Maar werd ze ook beter? Daarover zijn de meningen verdeeld. Aan de vooravond van de play-offs maakt Sport/Voetbalmagazine de balans op.

BASKETBAL

Op zijn 28e realiseert Xavier Siméon een kinderdroom. In zijn eerste jaar in de MotoGP ontdekt de Brusselaar eindelijk het milieu waar hij zo over gefantaseerd heeft. Hij blikt terug op zijn seizoensbegin, maar ook op de steeds weerkerende kritiek aan zijn adres.

XAVIER SIMÉON

Real Madrid speelt voor het derde jaar op rij een Champions Leaguefinale met nagenoeg dezelfde basiself. Verwacht wordt dat Florentino Pérez deze zomer met de bezem door de selectie gaat en dat er gebouwd zal worden aan een nieuwe ploeg. Wat is er op til?

DOCUMENT