Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Zes weken lang gaat Sport/Voetbalmagazine samen met u op zoek naar de beste voetballer aller tijden in een Europees land. Surf naar onze site, maak uw persoonlijke top drie en win een prijs.

FOOT

Bernd Hollerbach is de nieuwe trainer van Royal Excel Mouscron. Duitse trainers in België: ze blijven doorgaans niet lang.

FOOT

Was het een bepaalde match, een transfer, een nieuwe trainer, ...? Sport/Voetbalmagazine ging voor elke club uit 1A na welk moment van het seizoen beslissend was voor het verdere verloop. Een overzicht.

JUPILER PRO LEAGUE

R Antwerp FC en SC Charleroi beëindigden afgelopen zondag de competitie, maar op 7 juni legt Sp. Lokerencoach Glen De Boeck zijn spelers al op de testbank. Een overzicht van de profteams, met 25 in totaal, gezien de onduidelijkheid door Operatie Propere Handen.

TRAININGSSCHEMA

Aan zuurstof heeft het Hans Vanaken nooit ontbroken in de bossen van Lommel waar hij opgroeide. Op zoek naar de roots van de Gouden Schoen én de Profvoetballer van het Jaar.

DE ROOTS VAN HANS VANAKEN

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Al 44 jaar lang is Vlaams minister voor milieu, natuur & landbouw Koen Van den Heuvel verbonden met Royal Antwerp FC, waar hij vol engagement de verrichtingen volgt vanop tribune 2. 'Eenmaal ik de Bosuil binnenstap, valt alle ratio weg.'

CLUBLIEFDE IS...

Op 1 juni speelt Divock Origi in het Estadio Wanda Metropolitano in Madrid met Liverpool de finale van de Champions League tegen Tottenham. Daar ging voor de nog altijd maar 24-jarige Belg van Keniaanse afkomst een bewogen parcours aan vooraf. Een terugblik op de ups en downs.

DIVOCK ORIGI

Het leven mag ongenadig zijn, maar zelfs in de donkerste tijden kan sport een lichtpunt zijn. Aflevering 3: Joachim Gérard, die toen hij negen maanden oud was polio kreeg. Zijn verlamde rechterbeen zou normaal gezien een struikelblok voor zijn dromen betekend hebben, maar het zette hem er net toe om zichzelf te overtreffen.

JOACHIM GÉRARD