Web weergave

Marc Coucke leidt Anderlecht naar een nieuw tijdperk en maakte zijn plannen vorige week woensdag op een persconferentie bekend. Veertig jaar geleden zag het er anders uit. Anderlecht telde toen internationaal volop mee.

FOOT

De Rode Duivels gaan naar het WK zonder Radja Nainggolan, nochtans door veel toptrainers omschreven als een van de beste middenvelders ter wereld. Portret van een eeuwig miskend talent.

RADJA NAINGGOLAN

De Jupiler Pro League 2017/2018 was niet het seizoen van tweevoudig Trainer van het Jaar Hein Vanhaezebrouck: bij AA Gent werd hij door spelers naar de uitgang gemanoeuvreerd, bij Anderlecht deelde hij in de kritiek op een club in overgang en op het einde kwam hij met uitspraken over Ricardo Sá Pinto ook nog in een mediastorm terecht. Een familiaal nawoord.

HENK en RUTH VANHAEZEBROUCK

In een carrière van 22 jaar maakte Ole Martin Årst gemiddeld één doelpunt elke twee wedstrijden. Op zijn 43e is hij verkoper, maar bovenal nog altijd een sportieve avonturier.

HOE IS HET MET

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Dag op dag 35 jaar geleden vond in Brussel het Heizeldrama plaats. Een drama met 39 doden, onder wie 32 Italianen, vier Belgen, twee Fransen en een Noord-Ier die in België woonde. Een verhaal over vergeten mensen.

HEIZELDRAMA

In een uitverkocht Wembley de promotie naar de Premier League afdwingen: dat heet dan je dertigste verjaardag in stijl vieren. Vlak voor hij zijn feestelijk weekend inzette, ontving Denis Odoi Sport/Voetbalmagazine bij hem thuis in Londen. Het werd een lang gesprek over de heropleving van Fulham FC, het belang van de Engelse pubcultuur en de WK-selectie van Roberto Martínez.

DENIS ODOI

In 2015 ging Parma nog failliet, straks speelt het weer in de Serie A. Nooit ging een verrijzenis zo snel.

COSMOS

Met een recordbedrag van 126 miljoen euro inkomsten per jaar voert Lionel Messi voor de zevende keer de ranglijst van de meest verdienende voetballers aan. Bij de coaches staat José Mourinho op één.

TOP 20 GROOTVERDIENERS

De Champions League is altijd al grillig geweest. Ze heeft strikte wetten en iedereen die ze durft uit te dagen, wordt gestraft met een uitschakeling. Iedereen, behalve Real Madrid.

CHAMPIONS LEAGUE

Nuno Gomes, de op vier na beste doelschutter van de Portugese Seleçao, heeft een band met België, de tegenstander van zaterdag. Hij brak door op het EK 2000, is een persoonlijke vriend van Preud'homme en Sá Pinto en stond in 2005 dicht bij een transfer naar Standard.

NUNO GOMES

Velen geven hem door de salbutamolzaak het nadeel van de twijfel, maar door het voordeel van het recht zal Chris Froome (allicht) zijn Girozege behouden én in de Tour voor een vierde opeenvolgende overwinning in een grote ronde kunnen gaan.

SPORT

Floyd Landis stelde zich in de Ronde van Frankrijk onvoorwaardelijk ten dienste van Lance Armstrong. Nadien sleurde hij hem voor het gerecht. Waarom zit de haat tussen de voormalige ploegmaats zo diep?

FLOYD LANDIS

Bij verscheidene Belgische profclubs zijn er nog conciërges die letterlijk naast de grasmat slapen. Nu het seizoen er weer eens opzit en de stadions leeglopen, houden zij eenzaam de wacht. 'Het gebeurde al meer dan eens dat op een wedstrijdavond plots fans in onze living stonden.'

DOCUMENT