Sport/Voetbalmagazine nr. 23 | 5 juni 2019

Web weergave

Geen vriendenclubje

Met Philippe Clement, Gert Verheyen en Carl Hoefkens komen er opnieuw ex-spelers de A-kern van Club Brugge runnen. Maar een 'vriendenclubje' moet het niet worden, stelt de nieuwe trainer duidelijk.

FOOT

Martínez bevestigt: dit najaar TD af

Als de Rode Duivels straks zekerheid hebben over het EK, wil Roberto Martínez zijn pet als technisch directeur van de KBVB afzetten. Wie wordt zijn opvolger?

FOOT

Een eeuwig verhaal

Zaterdag werd KV Mechelen veroordeeld in het dossier matchfixing. In het vorige dossier rond matchfixing in eerste klasse 22 jaar geleden ging Eendracht Aalst vrijuit.

FOOT

Roberto Martinez: 'Niemand zal zo goed zijn als zijn voorganger'

We mogen de lat niet te hoog leggen voor zij die straks bij de Rode Duivels komen, denkt Roberto Martínez. Aan de vooravond van de duels met Kazachstan en Schotland praat de bondscoach van België over de toekomst van de Rode Duivels en de belangstelling van Barcelona.

ROBERTO MARTÍNEZ

Johan Walem

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

'De beste spelers moeten in de beste opleiding komen'

Omdat de Rode Duivels momenteel wereldtop zijn en we in tijden van succes de toekomst moeten voorbereiden, gaat Sport/Voetbalmagazine op zoek naar inspirerende opleidingsverhalen. Deze maand: de visie van Philippe Clement, zopas kampioen met KRC Genk en intussen al coach van Club Brugge.

JEUGDOPLEIDING

'De Champions League is een droomwereld'

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Anne Ruwet (35), voor de Franstalige omroep RTL presentatrice van de Champions League-avonden.

SPORTVROUW

De roots van Johan Cruijff, beste voetballer aller tijden in Nederland

Zes weken lang kiest Sport/Voetbalmagazine de beste voetballer aller tijden uit een bepaald land. Deel 1: Nederland. Een wandeling door Betondorp, de buurt waar Johan Cruijff opgroeide, in de schaduw van Stadion De Meer. Ajax als stip aan de horizon.

DE BESTE VOETBALLER ALLER TIJDEN NEDERLAND

WK vrouwen: tien namen om in het oog te houden

Een jaar na de mannen is het de beurt aan de vrouwen om de eer van hun land te verdedigen op het WK. Welk land volgt de VS op als wereldkampioen? En wie mag zich straks de vrouwelijke tegenhanger noemen van Eden Hazard, Kylian Mbappé en Luka Modric? Dit zijn alvast tien voetbalsters om naar uit te kijken.

WK VROUWEN

Just Do (Not Do) It

Nike zit in het oog van de storm nadat enkele topatletes verklapten dat ze tijdens en na hun zwangerschap financieel werden gestraft.

SPORT

Lance 2.0: na enkele donkere jaren is Armstrong weer 'alive and kicking'

Twintig jaar geleden won Lance Armstrong zijn eerste van zeven Rondes van Frankrijk. Maar in 2013 werd hij ontmaskerd, besmeurd en bestempeld als de grootste dopingzondaar ooit. Na zijn biecht en enkele donkere jaren is de Amerikaan vandaag echter weer alive and kicking. Op alle vlakken.

LANCE ARMSTRONG

Sing for cloughy the king

Zaterdag ging de Champions League nog eens naar een Engels team, exact veertig jaar nadat Nottingham Forest Europa met verstomming sloeg. Twee keer zelfs.

DOCUMENT