Sport/Voetbalmagazine nr. 23 | 6 juni 2018

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

Web weergave

'Goed voetbal? Eigenlijk telt maar één ding: WINNEN

Aan de vooravond van het WK een gesprek met Thibaut Courtois, over de evolutie van de nationale ploeg de voorbije vier jaar en de ambities van de ploeg in wat voor de meesten het derde grote tornooi op rij is.

INTERVIEW

Op zoek naar believers

Of iedereen wel in de kansen van de Rode Duivels gelooft, vroeg Pep Guardiola zich zaterdag af. Daarmee doelde hij vooral op publiek en media. Een analyse van de eerste echte voorbereidingsweek, afgesloten met een voor velen ontgoochelende 0-0 tegen Europees kampioen Portugal.

BELGIË-PORTUGAL

'Waarom België géén wereldkampioen wordt'

De doorsnee voetballiefhebber lijkt meer verstand van het spelletje te hebben dan veel media, zegt François Colin. 'Laat onze Rode Duivels met een realistisch verwachtingspatroon naar Rusland vertrekken.'

FC COLIN

Met dank aan Amerika

Iran is de grote hoop van Azië op het WK in Rusland. Met dank aan ... de Amerikanen uit de diaspora die een belangrijke rol speelden bij de opbouw van Team Melli. Iran is met Ramin Rezaeian (Oostende) een van de selecties met een speler uit de Belgische competitie.

IRAN

Arabische pioniers

Tot het einde van het WK belichten we wekelijks een memorabele anekdote uit de WK-geschiedenis. Deze week: Egypte is in 1934 in Italië de allereerste Afrikaanse WK-deelnemer, na een voorronde tegen... Palestina.

WK RETRO

'Costa Rica heeft in Rusland veel te verliezen'

Vier jaar na de stunt in Brazilië, met een historische plaats in de kwartfinales, start Costa Rica op het komende wereldkampioenschap onder een ongekende druk. Een ontmoeting met ex-AA Gentspeler Bryan Ruiz in Lissabon.

BRYAN RUIZ

Toeschouwersaantallen en kijkcijfers in NBA blijven groeien

'Er is een reden waarom we nooit stoppen met groeien'. Niet toevallig, de slagzin waarmee de NBA dit seizoen reclame voor zichzelf maakt. Meer dan ooit is die competitie een mondiaal, populair en waardevol merk. Een analyse van die groei aan de hand van vijf cijfers.

NBA

De stoppelschoenen van John

In de voetbalreisroman 'Terug naar Montevideo' gaat voormalig sportjournalist en huidig persverantwoordelijke van de Rode Duivels, Stefan Van Loock, op zoek naar de wortels van de eerste Wereldbeker voetbal. Daar werd de Belgische scheidsrechter John Langenus een van de eerste WK-helden. Als voorpublicatie volgt hier het relaas van zijn eerste wedstrijd.

DOCUMENT