Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 24 | 12 juni 2019

Web weergave

De prestaties van de Angolees in play-off 1 wekten de interesse van de meest prestigieuze clubs van het continent.

FOOT

De Bosnische trainer van Waasland-Beveren haalde vorige week opgelucht adem dat zijn ploeg in 1A blijft. Wat zijn de ambities op de Freethiel?

FOOT

Nog maar vijftien jaar geleden ontsteeg KV Kortrijk derde klasse om terug te keren naar tweede, waar het nog eens vijf jaar zou doorbrengen.

FOOT

Enkele wetenswaardigheden over het aanstaande toernooi en de ploeg van Johan Walem.

EK U21

De komst van Olivier Renard naar de Great Old als sportief adviseur versterkt niet alleen de Antwerpse kolonie ex-Standardmensen, ze is ook een aderlating voor de Rouches.

R ANTWERP FC

Zes jaar nadat hij bij Sporting Charleroi voor het eerst hoofdcoach van een eersteklasser werd, gaat er voor Felice Mazzu (53) een nieuwe droom in vervulling: (met landskampioen KRC Genk) een ploeg coachen in de Champions League. Het verhaal van een Italiaanse Carolo.

FELICE MAZZU

Hij heeft bijna 170 matchen op zijn teller staan, werd in 2013 vicekampioen met Zulte Waregem en met Noë Dussenne vormde hij afgelopen seizoen bij Excel Mouscron een koningskoppel in de verdediging. Gesprek met Bruno Godeau, een van de meest onderschatte voetballers op onze Belgische velden.

BRUNO GODEAU

Met de overname van Lokeren komt Louis De Vries opnieuw aan het hoofd van een voetbalproject, precies twintig jaar nadat hij Germinal Beerschot Antwerpen mee op gang trok. De vraag is of het een project is waar muziek in zit.

LOUIS DE VRIES

Terwijl de top van het Engelse voetbal het uitstekend doet en ook de nationale ploeg weer fonkelt, is het in de lagere afdelingen harken. Zijn er te veel Engelse profclubs?

COSMOS

In France Football gaf de 33-jarige Marta, die met Brazilië deelneemt aan het WK voor vrouwen, een inkijk in haar hobbelige parcours.

COSMOS

Antonio Conte keert terug naar Italië. Met als opdracht: Inter weer naar de Europese top brengen.

COSMOS

Zes weken lang kiest Sport/Voetbalmagazine de beste voetballer aller tijden uit een bepaald land. Deel 2: Engeland. Portret van Bobby Charlton (81), de grootste nog levende legende uit het Engelse voetbal. Aan hem hebben we de omschrijving van Old Trafford als 'Theatre of Dreams' te danken.

DE BESTE VOETBALLER ALLER TIJDEN ENGELAND

75 miljoen euro legde Barcelona neer voor Frenkie de Jong. Een bedrag dat binnen de familie in het sobere Nederlandse dorpje Arkel als 'gênant' werd omschreven. Dit is het levensverhaal van een jongen die abnormaal normaal bleef. Aflevering 2 van een zomerreeks over de roots van aanstormende talenten.

ZOMERREEKS DE ROOTS VAN

Roger Federer kijkt je recht in de ogen wanneer hij met je praat. De 37-jarige Zwitser heeft een recordaantal grandslamoverwinningen achter zijn naam, maar hij droomt nog steeds.

ROGER FEDERER

Zaterdag begint Geraint Thomas (33) in de Ronde van Zwitserland aan zijn laatste voorbereidingskoers op de Tour de France. Als aanloop naar de Grand Départ, op 6 juli in Brussel, 33 opvallende anekdotes, feiten en wist-je-datjes over de titelverdediger.

GERAINT THOMAS

De laatste EK-deelname van de Belgische beloften dateert al van 2007. Hoewel René Vandereycken hen stokken in de wielen stak, schitterden de Jonge Duivels als nooit tevoren op de Hollandse velden.

DOCUMENT