Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

In vier seizoenen speelde Aaron Leya Iseka bij evenveel clubs. Over zijn wedervaren bij Olympique Marseille, zijn definitieve vertrek bij Anderlecht en zijn seizoen bij Toulouse trad de broer van Michy Batshuayi nog nooit in detail. Bij deze wordt dat rechtgezet.

INTERVIEW

Onder de noemer 'goed om weten': enkele anekdotes en faits divers die het leven van onze jonge Rode Duivels in Emilia-Romagna kleur geven.

EK U21

Tenzij het BAS er alsnog anders over beslist en KV Mechelen of Lokeren in 1A houdt ten nadele van Beerschot, weten we straks wanneer de volgende derby tussen Antwerp en Beerschot gepland staat. Inzet: de strijd om de supporters in Antwerpen. Een woordje uitleg bij de huidige verdeling.

ANTWERP VERSUS BEERSCHOT

De eerste vedette woonde er, de buitenlandse goudzoekers in de jaren 70 koesterden er hun chique villa's, een deel van de huidige generatie geniet er van het goede leven en deze week staan ze er allemaal op de nieuwe oefenvelden. Een bezoek aan Knokke-Heist.

CLUB IN KNOKKE

Volgende week buigt het Belgisch Arbitragehof voor de Sport zich over de matchfixingzaak van KV Mechelen en Waasland-Beveren. Eerst konden er enkel bij een uitspraak vóór 1 juli nog gevolgen zijn voor de reeksindeling van komend seizoen, maar de Pro League paste die termijn aan.

HET VOETBALPROCES

Genkdoelman Nordin Jackers werd door Johan Walem geselecteerd voor het EK U21 in Italië. Hij is maar een van de vele doelmannen die door de handen van keepertrainer Guy Martens ging. Een gesprek.

GUY MARTENS

Voor de tweede keer in zijn geschiedenis promoveert SC Paderborn naar de Bundesliga. Dat zal de uitstraling van deze competitie niet echt verhogen.

COSMOS

André Villas-Boas moet Marseille voor het eerst sinds de Ligabeker in het seizoen 2011/12 weer aan een prijs helpen.

COSMOS

Zes weken lang kiest Sport/Voetbalmagazine de beste voetballer aller tijden uit een bepaald land. Deel 3: Frankrijk en het verhaal van Zinédine Zidane, de berberzoon uit de banlieue van Marseille die het tot drievoudig Wereldspeler van het Jaar schopte en Les Bleus in 1998 hun eerste wereldtitel schonk.

DE BESTE VOETBALLER ALLER TIJDEN

Eendracht Aalst wordt 100 jaar. De carnavalsclub viert die verjaardag in de 2e amateurklasse. Op beleidsvlak is er véél misgelopen. Maar gelukkig heeft Den Iendracht de voorbije eeuw ook duchtig gefeest, zeker tijdens die legendarische avond in Sofia. 'Ik grabbelde daar de benen vast van de vrouw van de ambassadeur.'

DOCUMENT