Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Ronald Vargas (32) tekende vorige week voor KV Oostende. In de zomer van 2008 gaf hij zijn eerste interview aan dit blad.

FOOT

De zomerparade van het voetbal trekt zich op gang. Sport/Voetbalmagazine nestelde zich een week in het spoor van Antwerp, Club Brugge en KAA Gent - de drie Vlaamse clubs die straks (wellicht) Europees spelen. Een tocht door de provincie, van het veld naar de feesttent, begeleid door vals getoeter.

PEZEN IN DE PROVINCIE

Met een krappe en slaapverwekkende 0-1-zege bij buur RWDM lanceerde Anderlecht het seizoen van de wederopstanding. Relaas van de eerste vertoning van de Kompany kids.

ANDERLECHT

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport maakt een slechte beurt in de aanloop naar de behandeling van de matchfixingzaak rond KV Mechelen. Die is uitgesteld door de zoektocht naar een derde arbiter zónder link met dit specifieke dossier.

HET VOETBALPROCES

Hij was een van de hoofdrolspelers in de ploeg die KRC Genk twintig jaar geleden zijn eerste landstitel schonk. Vanuit zijn wijk in de Kroatische hoofdstad Zagreb, waar hij sinds het einde van zijn carrière in 2003 woont, blikt Branko Strupar terug op de grote momenten van dat gouden seizoen.

BRANKO STRUPAR

Een beer van een vent met een klein hartje. Zo kun je Obbi Oulare het best omschrijven. Van MacGyver, over de videocassettes van zijn vader Souleymane Oulare en Branko Strupar, tot zijn speciale relatie met Waregem: de pechvogel van Standard laat voor het eerst in zijn ziel kijken.

OBBI OULARE

Stand-upcomedian Bart Vanneste, beter bekend als zijn alter ego Freddy De Vadder, trekt het liefst incognito naar het Jan Breydelstadion, om het aantal selfies en handtekeningen te vermijden. Maar de band met blauw-zwart is voor altijd. 'Marc Degryse was mijn held, tot hij naar Anderlecht vertrok.'

CLUBLIEFDE IS...

Bernd Storck, Jürgen Röber, Selim Amallah, Mërgim Vojvoda... Zoals elk jaar loopt Le Canonnier leeg en moet Excel Mouscron van nul herbeginnen. Het belooft alweer een moeilijke zomer te worden.

EXCEL MOUSCRON

Wat is het meest waarschijnlijke scenario: dat Griezmann naar Barcelona gaat of dat Neymar er terugkeert? El Confidencial probeert klaarheid te scheppen.

COSMOS

Alex Morgan, de aanvoerster van de Amerikaanse nationale vrouwenploeg die het vanavond in de WK-kwartfinale opneemt tegen Frankrijk, is veel meer dan een goeie voetbalster. Haar talent zet ze ook volop in voor de feministische zaak. 'Ik word woedend dat we over de 'oude' problemen moeten blijven praten.'

ALEX MORGAN

Wimbledon blijft innoveren. Na het Centre Court in 2009 krijgt nu ook het No. 1 Court een uitschuifbaar dak. En het prijzengeld is ook weer iets gestegen.

SPORT

Terwijl Campenaerts zich voorbereid op het post-Tourseizoen van het wielrennen, zwemt Fanny Lecluyse momenteel de ziel uit haar lijf op het WK in Gwangju. Ze brak haar eigen Belgisch record op de 100m schoolslag en duikt vandaag in het water voor de halve finales. Later deze week volgen nog de 50 en 200m.

CAMPENAERTS en LECLUYSE