Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Een van de ontdekkingen van dit WK bij de Belgen is Dedryck Boyata, die in het hart van de Belgische defensie de leemte vulde die Vincent Kompany liet. 'Eindelijk hebben we wat anders om over te praten dan die wedstrijd uit 2011!'

INTERVIEW

De 23-jarige Ecuadoriaanse spelmaker, als strateeg de opvolger van Hans Vanaken, maakte indruk tijdens zijn eerste zes maanden op Daknam.

FOOT

Als analist laat Jan Mulder de op hem eigen wijze zijn licht schijnen over het voetbal. Soms zacht en vertederend, dan weer hard en stekelig. Mopperen deed hij ook wel eens als voetballer.

FOOT

De opstoot van plichtsbesef bij Kevin De Bruyne, de aanzet naar de kwestie Radja Nainggolan en de deklassering van Michel Preud'homme. Neem een ferme duik in de coulissen van de Rode Duivels.

RODE DUIVELS

Aan de vooravond van België-Engeland in Kaliningrad: hoe Brits is Roberto Martínez? En welk Spaans kantje rest hem nog?

ROBERTO MARTÍNEZ

Ook na België-Tunesië zijn de critici nog altijd niet overtuigd van de Belgische driemansverdediging. Is het nemen van zoveel risico met het oog op succes in dit tornooi al die moeite waard? Tijd voor een doorlichting met een verrassende conclusie.

RODE DUIVELS

Bericht van Onze Man in Rusland: van het verrassend onthaal door de Belgische ambassadeur tot de barbecue van de Rode Duivels. Goeiemorgen! Of Dobroe Utro, zoals ze in Rusland zeggen.

WK-DAGBOEK

Vijftig potentiële internationals leek Duitsland te hebben toen het één jaar geleden met een schaduwteam de Confederations Cup won. Maar nog voor het WK waarschuwde Toni Kroos al dat de ploeg niet zo goed is als velen denken.

DUITSLAND

Hirving Lozano (22) maakte afgelopen seizoen een verpletterende entree bij PSV en schittert nu met Mexico op het WK. We gingen op zoek naar de roots van de speler in Mexico-Stad en in Pachuca. 'Voor hem is zelfs de sky niet de limit.'

HIRVING LOZANO

De laatste coach die toernooisucces behaalde met de Russen, was Guus Hiddink. De halvefinaleplaats op het EK 2008 moest leiden tot een nieuwe glorietijd, maar dat lukte vooralsnog niet, al nam het nummer 70 op de FIFA-ranglijst wel een prima start op het WK in eigen land.

RUSLAND

Tot het einde van het WK belichten we wekelijks een memorabele anekdote uit de WK-geschiedenis. Deze week: het bizarre incident tijdens Frankrijk-Koeweit op het WK van 1982 in Spanje.

WK RETRO

Landskampioen Club Brugge hervatte vorige week de trainingen. Sport/Voetbalmagazine ging kijken (en kijkt sindsdien vooral uit naar nog meer schietkansen voor Siebe Schrijvers). Impressies vanachter de balustrade. 'Elke persoon in de club moet beter worden.'

CLUB BRUGGE

Met een fel verjongd en internationaal getinte kern moet Hein Vanhaezebrouck straks de titelstrijd aangaan met Club Brugge en Standard. Impressies van een eerste trainingsweek bij Anderlecht.

ANDERLECHT

Om weer aan de top te geraken doet Inter deze zomer flink wat straffe transfers. Radja Nainggolan is de kers op de taart.

COSMOS

De 47-jarige Nederlandse oud-international verlaat na zes prijzen in vijf jaar de rust en voorspelbaarheid van Eindhoven voor de onzekerheid van het Turkse Fenerbahçe.

COSMOS

Mexico is aanwezig op het WK, de Verenigde Staten niet. The Guardian wou weleens weten voor wie men supportert in het grensgebied.

COSMOS

Cristiano Ronaldo mag dan nog schitteren op het WK in Rusland, op de nieuwe lijst van rijkste sportmensen ter wereld moet hij Floyd Mayweather en Lionel Messi laten voorgaan. En bij de vrouwen? Niemand in de top 100.

SPORT

Eén zaak houdt sportminnend Amerika dezer dagen in de ban: níét het WK voetbal, maar The Decision 3.0. De derde maal dat LeBron James, hét gezicht van de NBA, zal beslissen bij welke club hij volgend seizoen wil spelen. En zich daarbij - The Clash-gewijs - één vraag stelt: should I stay or should I go?

LEBRON JAMES

Twintig jaar geleden stapten Olivier Rochus en Roger Federer samen het veld van Wimbledon op voor het juniorendubbel. Het avontuur was een doorbraak voor de eerste en een bevestiging van de ambitie van de tweede.

OLIVIER ROCHUS