Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

De schooltijd is voorbij voor Yari Verschaeren. Vanaf nu gaat een nieuwe wereld open voor het brokje puur talent van amper 170 centimeters. Hou u vast voor het eerste grote interview met Verschaeren, de rookie van het vorige seizoen.

INTERVIEW

Precies 30 jaar geleden verliet Henk Houwaart als trainer Club Brugge. Maar nog altijd klopt zijn hart voor blauw-zwart.

FOOT

Na de wittebroodsweken is de voorbereiding echt begonnen voor Vincent Kompany en zijn gevolg. Hoe heeft de speler-manager van Anderlecht in een mum van tijd de club naar zijn hand gezet?

VINCENT KOMPANY

Als laatste hervatte kampioen KRC Genk vorige woensdag de trainingen. Krijgt de nieuwe trainer Felice Mazzu op tijd de puzzel in mekaar?

KRC GENK

Het duo Venanzi-Preud'homme lijkt de afgelopen weken bevangen door koopkoorts. We trokken het blik aanwinsten van Standard eens open voor u.

STANDARD

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Op regelmatige basis laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Tamara Cassimon (43), assistent-coach bij de Red Flames, bondscoach van de nationale U17 en U16 en kampioenenmaakster bij White Star Woluwe.

SPORTVROUW

'Ik was een teamspeler die hard werkte, maar mijn naam staat wellicht niet in grote letters in de geschiedenisboeken van Manchester City.' Een man met humor die zichzelf kan relativeren. Altijd mooi. Een eerste ontmoeting met Kåre Ingebrigtsen, de nieuwe trainer van KV Oostende.

KÅRE INGEBRIGTSEN

Zes weken lang kiest Sport/Voetbalmagazine de beste voetballer aller tijden uit een bepaald land. Deel 5: het verhaal van Andrés Iniesta, een Spaanse artiest die te frêle leek voor het topvoetbal maar die alles en iedereen lik op stuk gaf. Zelfs zijn depressie.

DE BESTE VOETBALLER ALLER TIJDEN - SPANJE

De vierde club van Nederland, FC Twente, is na een seizoen wonden likken in de Keuken Kampioen Divisie terug waar het hoort. Maar het verleden kan De Tukkers nog altijd inhalen. Op bezoek in Enschede.

FC TWENTE

Spanjaarden drukken transfersommen uit in kilo's en 120 kilo is het getal dat Atlético Madrid aan Benfica betaalde voor João Félix (19). Veel voor iemand die indertijd bij Porto vertrok omdat de ploeg hem niet apprecieerde vanwege... te weinig kilo's.

ZOMERREEKS

Na het forfait van Chris Froome wordt de Ronde van Frankrijk volgens velen een casino. Langer dan ooit is ze immers, de lijst met gokkende favorieten dromend van de gele trui. Tenzij het balletje van Team INEOS op de Tourroulette toch weer goed valt, met Geraint Thomas of Egan Bernal als prijswinnaars. En die kans is reëel.

TOUR DE FRANCE

Met de Grand Départ van komende zaterdag keert de Tour voor de elfde keer terug in Brussel, voor de 47e keer in België. De route is geplaveid met wielergeschiedenis. En Eddy natuurlijk. Veel Eddy.

DE TOUR IN BRUSSEL