Sport/Voetbalmagazine nr. 28 | 10 juli 2019

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

De nieuwe elftallen

Web weergave

'Ik een Belg? Ik heb toch al twee fietsen'

Zijn voetbalcarrière is niet helemaal geworden wat hij gedroomd had, maar Ronald Vargas is gelukkig. En wie dacht dat de 32-jarige Venezolaan naar KV Oostende gekomen is om uit te bollen, heeft het mis. 'We gaan proberen play-off 1 te halen.'

INTERVIEW

De held van Club

Exact twaalf jaar geleden was François Sterchele dé transfer van het jaar.

FOOT

De nieuwe elftallen

Mocht de competitie vandaag beginnen, hoe zouden de (mogelijke) eersteklassers dan het veld op komen? Sport/Voetbalmagazine deed voor elke club de oefening.

JUPILER PRO LEAGUE

Haantje voor Anderlecht

In 2004 leerde heel Europa Samir Nasri kennen toen hij op het EK U17 de winnende treffer maakte tegen Spanje. Terugblik op de periode waarin Nasri de rot getalenteerde lichting van '87 met veel verve naar de top van Europa leidde.

SAMIR NASRI

Clubaanwinst Kossounou is een berekende gok

Odilon Kossounou tekende in mei al een vierjarig contract bij Club Brugge. Tijdens de voorbereiding maakte de 18-jarige Ivoriaanse verdediger indruk bij blauw-zwart. Heeft Club een pareltje op de kop getikt?

ODILON KOSSOUNOU

'Ik heb altijd van tactiek gehouden'

Om Claude Makelele te vervangen deed Eupen een beroep op een jonge coach zonder Europese ervaring. Maar het cv van Beñat San José oogt niettemin aantrekkelijk.

BEÑAT SAN JOSÉ

'Van die prachtige Assubeltruitjes word ik nog altijd blij'

Acteur Geert Hunaerts debuteerde in 1987 in de film Crazy Love van Dominique Deruddere, maar ontdekte de liefde voor Club Brugge al in 1978 op amper zesjarige leeftijd. 'Mijn probleem blijft dat ik bij een doelpunt niet kan blijven zitten.'

CLUBLIEFDE IS...

'De trigger om voor NAC te kiezen, waren de supporters'

Ondanks een knappe zevende plaats waren Tom Van den Abbeele en STVV na amper een jaar op elkaar uitgekeken. De komende drie jaar moet Van den Abbeele als technisch directeur volksclub NAC Breda opnieuw naar de Eredivisie piloteren.

TOM VAN DEN ABBEELE

Op bezoek bij Mario Stanic: 'Club Brugge heeft veel betekend voor mijn carrière'

Halfweg de jaren negentig werd België met de snelheid van een raket doorkruist door Mario Stanic. In enkele maanden tijd won de Kroaat de dubbel met Club Brugge en kaapte hij de titel van topschutter weg alvorens door te reizen naar Parma en Chelsea. Interview in biografievorm met een instant legend van Club Brugge.

MARIO STANIC

Topclubs in de rij voor Dani Olmo

De man van de match van de finale op het EK U21, waarin Spanje Duitsland versloeg met 2-1, wordt gegeerd door heel wat topclubs.

COSMOS

Barça's boeltje achter de schermen

Achter de schermen van FC Barcelona rommelt het, zo meldt El País. Ondertussen trekt voorzitter Bartomeu steeds meer macht naar zich toe.

COSMOS

Paolo Maldini

Zes weken lang kiest Sport/Voetbalmagazine de beste voetballer aller tijden uit een bepaald land. Zesde en laatste deel: Paolo Maldini, die nooit met quotes de aandacht trok, wel met zijn prestaties en zijn mooie ogen. En met zijn clubtrouw. Het kan geen toeval zijn dat je de letters van 'Milan' terugvindt in 'Maldini'.

DE BESTE VOETBALLER ALLER TIJDEN ITALIË

Het grote vrouwenbal

De overweldigende kijkcijfers van het WK in Frankrijk hebben het vrouwenvoetbal naar een nieuw tijdperk gekatapulteerd. Nu is de vraag: kan het gedurende een langere periode samenhokken met het mannenvoetbal?

WK VROUWEN

de leeuwinnen brullen

Tien jaar geleden stonden de Nederlandse vrouwen voor het eerst op een eindronde, zondag speelden ze de finale tegen de VS. Een terugblik op de opmars van de Oranje Leeuwinnen en een vooruitblik die gepaard gaat met zorgen.

NEDERLAND

'De meeste renners zijn kuddedieren'

Ieder jaar rijdt hij duizenden kilometers voor het peloton uit. Al dan niet in goed gezelschap, vechtend om voorsprong, beukend tegen de elementen, maar altijd met een plan. Controleert het peloton hem, of is het net omgekeerd? Thomas De Gendt verheft aanvallen tot een kunst.

THOMAS DE GENDT

Back to the future

Op 24 juli 2020, over exact een jaar en twee weken, beginnen de Olympische Spelen in Tokio. Die moeten de meest innovatieve en een van de drukst bezochte ooit worden. Toch zijn er ook zorgen en luidt er kritiek. Vijf verhaallijnen die de voorbereiding op de 32e Zomerspelen zullen overheersen.

DOCUMENT