Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 28 | 11 juli 2018

Web weergave

Uitgerekend toen we dachten, na vier weken, dat het ijzeren gordijn gesloopt was en Rusland zich van zijn vriendelijkste kant had getoond, trok Frankrijk er eentje op. De Rode Duivels raakten er niet door, pakten een tegengoal op een standaardsituatie en zagen zo hun zomersprookje gestopt aan de Baltische Zee.

FRANKRIJK-BELGIË

De Rode Duivels op het WK 2018, dat is bovenal een hechte groep. Van vriendschappen tot quasi broers: ziehier de beste relaties in de bende van Roberto Martínez. #redtogether

RODE DUIVELS

Bericht van Onze Man in Rusland: van de gulheid van een automechanieker tot de oplossing van Eden Hazard voor het gebrek aan Belgische fans. Goedenavond! Of dobriy vecher, zoals ze in Rusland zeggen.

WK-DAGBOEK

Als het interview is afgelopen, wil hij nog één ding benadrukken. Dat hij iedereen ongelooflijk hard wil bedanken voor alle inspanningen. Alle medewerkers, spelers en stafleden verdienen een medaille voor hun professioneel werk en tomeloze inzet op dit WK. Delegatieleider Bart Verhaeghe over het succes van de Rode Duivels.

BART VERHAEGHE

Voor Duitsland (winnaar 2014), Argentinië (finalist 2014) en Spanje (winnaar 2010) was dit een WK om snel te vergeten. Wat liep er fout en wat zijn de gevolgen? Een analyse.

ARGENTINIË, DUITSLAND en SPANJE

Voor de laatste keer belichten we een memorabele anekdote uit de WK-geschiedenis. In de finale van 1954 werd het doel van Hongarije verdedigd door Gyula Grosics, de eerste 'moderne' keeper en een politieke dwarsligger.

WK RETRO

Niemand die voor de start van dit WK één roebel durfde in te zetten op de kansen van Rusland, maar de gastheren stonden tot hun eigen verbazing bijna in de halve finales.

RUSLAND

In Italië is voetbal de lijm die alles samenhoudt. Hoe moeilijk is het voor zo'n trotse natie om lijdzaam toe te zien hoe anderen een feestje vieren? Een verslag van het verdriet van Italië.

ITALIË

Bijna zeven jaar nadat Jan Boskamp hem uitriep tot Belgisch toptalent, maakt Siebe Schrijvers zich op voor een basisplaats bij een Belgische topclub. Niet bij 'zijn' Genk, maar bij Club.

SIEBE SCHRIJVERS

Met Moussa Wague bij Senegal had KAS Eupen een basisspeler op het WK. Zo haalt een kleine club ook eens het wereldnieuws.

MOUSSA WAGUE

De stadions voor het WK 2022, georganiseerd door Qatar, gaan zeker op tijd klaar zijn, maar zal ook de nationale ploeg dat zijn?

COSMOS

The New York Times heeft zijn bedenkingen bij de Fan ID.

COSMOS

Met tonnen geld wil Saudi-Arabië, het koninkrijk van kroonprins Mohammad bin Salman, voet aan de grond krijgen in de wereld van de sport, inclusief de formule 1.

SPORT

Met zijn zeventig jaar is Hilaire Van der Schueren de nestor in de Tourkaravaan. De ploegleider van Wanty-Groupe Gobert graaft in zijn geheugen en haalt zeven sappige verhalen naar boven.

HILAIRE VAN DER SCHUEREN

Neymar vliegt in een ufo door Parijs. Messi bouwt een pretpark in China. Ronaldo heeft een eigen melkwegstelsel... De ratrace om de titel Greatest Of All Time beperkt zich niet tot het strafschopgebied. De wapenwedloop achter de schermen is minstens zo spectaculair.

DOCUMENT