Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Het succes van België in Rusland is niet de derde plaats, wél de manier van voetballen. Dat vindt voetbaltechnicus (en ook een klein beetje romanticus) Roberto Martínez in zijn analyse van het WK.

INTERVIEW

Lyra-Lierse hervatte zondag al de trainingen, Kempenzonen Lierse doet dat volgende week. Wie wint straks de harten van de Liersesupporters?

FOOT

Ooit maakten de eersteklassers er een gewoonte van de pers voor de start van het seizoen te verrassen met een zo gezellig mogelijke persconferentie. Een gewoonte die alleen nog een handjevol clubs in ere houden.

FOOT

Bestaat er zoiets als een Franse voetbalidentiteit? Of is het gewoon de cultuur van het winnen, die Didier Deschamps Les Bleus oplegt? In elk geval: twintig jaar nadat hij als speler de wereldbeker omhoog mocht steken, deed hij dat in Moskou als coach. En het einde is nog niet in zicht.

FRANKRIJK WERELDKAMPIOEN

Sinds zijn bronzen medaille in 1998 in Frankrijk was Kroatië er niet één keer meer in geslaagd om op een WK voetbal de groepsfase te overleven. In Rusland brak het na twintig jaar eindelijk met die kwalijke traditie en deed het meteen beter dan ooit. Dat was een verrassing, maar geen toeval.

KROATIË

Een bronzen medaille, nog meer zelfvertrouwen en groepsgevoel: dat namen de Belgen terug mee naar Brussel. Over twee jaar kan/mag de lat nog wat hoger worden gelegd.

BELGIË-ENGELAND

In september begint Chris Van Puyvelde, sportief directeur van de KBVB, aan een reis rond de wereld en langs Belgische clubs. Hij zal uitdragen wat hij in Rusland zag en hoe we moeten werken om het Belgisch voetbalsucces te bestendigen. Hoe luiden zijn conclusies?

CHRIS VAN PUYVELDE

Negen jaar geleden speelde Thibaut Courtois zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau. Frankx Boeckx stond in doel aan de overkant.

WK-ANALYSE

Georges Leekens was de man die Toby Alderweireld helemaal liet doorbreken op het internationale toneel.

WK-ANALYSE

Twintig jaar geleden maakte Albert Martens als trainer kennis met Vincent Kompany. Intussen is hij een vriend van de familie.

WK-ANALYSE

De artiest Jan Bucquoy opende onlangs een humoristische tentoonstelling die gewijd is aan enkele Rode Duivels.

THOMAS MEUNIER

Wielrenner Maxime Monfort vergelijkt Axel Witsel met sommige collega's van Team Sky. De ene topsporter licht de andere door.

AXEL WITSEL

Milan Jovanovic en Marouane Fellaini schreven in 2008 geschiedenis door met Standard de eerste titel in 25 jaar te winnen.

PORTRET

Walter Baseggio is een regelrechte fan van Yannick Carrasco, maar het is vooral Nacer Chadli die hem heeft kunnen bekoren.

PORTRET

Tessa Wullaert is vanaf volgend seizoen ploegmaat van Kevin De Bruyne bij Manchester City.

PORTRET

Raymond Langendries geeft straks na 30 jaar voorzitterschap bij Tubeke de fakkel door. Hij was ooit ook de voorzitter van Eden Hazard.

PORTRET

De voorbije weken kleurde onder impuls van de Rode Duivels het hele land, rood, geel en zwart. Wat betekent dat, en verandert dat straks iets aan de politieke situatie van het land?

HET POLITIEKE BELANG VAN DE RODE DUIVELS

Omar El Kaddouri was anderhalf jaar ploegmaat van Mertens bij Napoli en zag de Rode Duivel uitgroeien tot een sensatie in de Serie A.

PORTRET

Laurent Depoitre en Big Rom zijn tegenstanders in de Premier League, maar ze hielden samen schietoefeningen bij de Rode Duivels.

PORTRET

Voetbalanalist Fred Waseige volgt de Premier League, de Bundesliga en de Rode Duivels en kent Michy dus als zijn broekzak.

PORTRET

Herman Van Holsbeeck moest Adnan Januzaj tegen zijn zin naar Manchester United laten gaan, maar is fier op diens parcours.

PORTRET

Bericht van Onze Man in Rusland: van de kennismaking met een gewezen miss Rusland tot de invloed van een magisch veld op de prestaties van een voetbalploeg. Goeienacht! Of spokoynoy nochi, zoals ze in Rusland zeggen.

WK-DAGBOEK

The New York Times meldt hoe in Qatar het onmogelijke wordt gedaan om van het WK 2022 een succes te maken.

COSMOS

Komend seizoen heet de Italiaanse voetbalcom- petitie niet meer Serie A, maar Serie CR7. Zestien jaar na het afspringen van de transfer heeft Juventus nu toch Cristiano Ronaldo te pakken.

CRISTIANO RONALDO

Ook tijdens de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden werd er gekoerst en daar schreef auteur Patrick Cornillie een boek over. Onder meer met het opmerkelijke verhaal over hoe de Tour van 1914 samenviel met de start van het eerste grote wereldconflict. Een fragment.

RONDE VAN FRANKRIJK

Zondag wordt René Vandereycken 65 jaar. Tijdens het WK dook hij na jaren in de anonimiteit weer op als analist. Voorheen ging hij als voetballer en trainer consequent zijn eigen weg, het liefst tegen de stroom in. Maar als bondscoach liet hij wél de helft van de basisploeg van de Rode Duivels debuteren.

DOCUMENT