Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 03 | 15 januari 2020

Web weergave

4

FOOT

Vorige week toonde een Amerikaanse overnemer interesse in KV Oostende. Daarmee zou het aantal profclubs in buitenlandse handen op dertien komen. In 2007 was Lierse de trendsetter.

FOOT

Met 2020 begon ook voor het rugnummer 20 van Club Brugge een nieuw jaar. Hans Vanaken (27) kan zich voor de tweede keer kronen tot Gouden Schoen. Een twintigtal meningen over de Limburgse draaischijf, opgetekend in de afgelopen jaren.

HANS VANAKEN

Met KV Mechelen-Standard wordt vrijdag het vervolg van de reguliere competitie op gang getrapt. Hoe staat elke eersteklasser ervoor? Wie was tot nu toe top en wie flop? Een overzicht van nummer één Club Brugge tot hekkensluiter Cercle Brugge.

JUPILER PRO LEAGUE

Door de transfer van Guillaume Gillet in 2016, kreeg Mogi Bayat een voet tussen de deur op La Beaujoire. Sindsdien maakt hij het mooie weer bij de Kanaries van FC Nantes.

ACHTERGROND

Naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van de KBVB brengen we tweewekelijks een aparte foto uit het erfgoed van het Belgisch voetbal.

UIT HET ARCHIEF

In onze eindejaarspoll riep u, lezer, Vincent Kompany uit tot de verdediger met de meeste impact op de Jupiler Pro League tussen 2000 en 2020. Een portret.

VINCENT KOMPANY

Het nieuwe juweeltje van de Limburgse doelmannenopleiding staat op zijn 17e onder de lat bij KRC Genk. Maak kennis met Maarten Vandevoordt, de jongste keeper ooit in de Champions League.

MAARTEN VANDEVOORDT

Ver weg van het kille België werkte Sporting Charleroi aan wat de bevestiging van een uitstekend seizoen moet worden. Op bezoek bij de verrassende tweede uit het klassement.

CHARLEROI

De doorbraak in het Brugse stadiondossier wekt hoge verwachtingen. Mag Club Brugge zich inderdaad opmaken voor een omzettoename van 20 tot 25 miljoen euro? Een garantie voor succes is het niet, leert een snelle eerste buitenlandse vergelijking.

CLUB BRUGGE

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 11: Cuauhtémoc Blanco.

CULTFIGUUR

Weekblad France Football bezocht Lillecoach Christophe Galtier, die werd uitgeroepen tot beste Franse trainer van 2019.

COSMOS

De 23-jarige Schotse aanvaller loodste Sheffield United met een treffer voorbij West Ham, waardoor de Engelse promovendus verrassend zesde staat in de Premier League.

COSMOS

Op zijn 17e zat hij al op de bank in de Premier League en hij was ooit de beschermeling van Mark Hughes. Na een zware rugblessure timmert Thibaud Verlinden, zoon van clubicoon Dany Verlinden, bij Stoke opnieuw aan de weg.

THIBAUD VERLINDEN

Vince Carter is de eerste NBA-speler die vier decennia op het veld staat, volgende week wordt hij... 43. 'Ik speel samen met vier jongens die nog niet geboren waren toen ik debuteerde. Dan moet je stoppen.'

SPORT

Eind 2019 lanceerde het Engelse onderzoek/databureau Sporting Intelligence zijn tiende Global Sports Salaries Survey, een jaarlijks rapport van sportclubs/competities met de dikste jaarlonen en de grootste populariteit. Wat zijn de opvallendste conclusies? Een overzicht aan de hand van vijf cijfers.

DOCUMENT