Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 03 | 16 januari 2019

Web weergave

Drieënhalf jaar nadat hij er onverhoeds vertrok, keerde Yves Vanderhaeghe naar KV Kortrijk terug, maar niet omdat zijn ontslagen bij KV Oostende en KAA Gent hem aan het twijfelen brachten, betoogt hij. 'Ik besef heel goed dat ik een goede trainer ben, maar ook dat ik afhankelijk ben van anderen.'

INTERVIEW

De coach van de Belgische U19 over de Gouden Schoen, een boete van 10.000 euro en de uitdagingen van zijn nationale jeugdploeg in 2019.

FOOT

Bij afwezigheid van Danny Vukovic (met Australië op de Asian Cup) trekt KRC Genk vrijdag in de Limburgse derby de kaart van Nordin Jackers. Maar er zitten nog twee doelmannen in de wachtkamer.

FOOT

In misschien wel de belangrijkste maanden uit het clubbestaan steunt Sporting Lokeren op een jonge bestuursploeg, enthousiast maar weinig ervaren.

FOOT

Het kleeft aan de naam Fred Rutten: buiten de beker met FC Twente won hij als trainer nog nooit een grote prijs. Toch staat zijn vakmanschap buiten kijf en lopen oud-collega's en spelers weg met de trainer én mens Rutten, van wie de buitenwereld slechts een glimp te zien krijgt.

FRED RUTTEN

De winterstop zit er bijna op: vrijdag gaat met STVV - KRC Genk de bal weer aan het rollen in 1A. Hoe hebben de Belgische eersteklassers het dit seizoen tot nu toe gedaan? Sport/Voetbalmagazine maakt in dit dossier voor elke club de balans op.

JUPILER PRO LEAGUE

Van de dominantie van KRC Genk in uitmatchen, het belang van Dimata voor Anderlecht, tot de spektakelrijke duels van Zulte Waregem. Dat en nog meer cijfers uit de Jupiler Pro League aan de winterstop.

JUPILER PRO LEAGUE

Bijna een jaar na het overlijden van zijn mama heeft Casper De Norre het voetbalgeluk gevonden. Eerst bij STVV, nu bij Genk en straks ook op het EK U21 in Italië. Een terugblik op een levensverhaal dat niemand onberoerd kan laten.

CASPER DE NORRE

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Mieke De Clercq (57), bestuurder bij Zulte Waregem en de eerste vrouw ooit in de raad van bestuur bij de KBVB.

SPORTVROUW

Vandaag haalt Ninove om politieke redenen de actualiteit en is het een verdeelde stad. Daar kan ook de plaatselijke voetbaltrots niets aan verhelpen.

VOETBAL IN NINOVE

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

In twee jaar gebruikte nationaal beloftecoach Johan Walem zowat veertig spelers. Vijf maanden voor het Europees kampioenschap U21 in Italië en San Marino van 16 tot en met 30 juni worden de plaatjes duur in de EK-selectie van 23. Een prospectie.

NATIONALE BELOFTEN

Bij de Volkskrant stonden ze stil bij de uittocht van Nederlandse tieners sinds 2000 en wat er van hen terechtkwam.

COSMOS

Uit talrijke reacties blijkt dat de voorstellen van Sport/Voetbalmagazine om ons voetbal te verbeteren veel instemming genieten. Alleen met de voorgestelde competitieformats, zowel wat de beker als de Jupiler League betreft, hebben sommigen het moeilijk. Dit is een poging om hen te overtuigen.

FC COLIN

Na zijn officiële afscheid als profvoetballer is Rafael van der Vaart (35) geenszins stil gaan zitten. Pendelend tussen Denemarken, Duitsland en Nederland geniet de 109-voudig Oranje-international van zijn herwonnen vrijheid.

RAFAEL VAN DER VAART

Na nog maar eens vier magere jaren mocht teambaas Maurizio Arrivabene beschikken bij Ferrari. Laat, maar niemand is verrast.

SPORT

In december kreeg Nicky Degrendele (22), als eerste Belgische wereldkampioene keirin, de Kristallen Fiets. Komend weekend draait de West-Vlaamse in de Wereldbekermanche in Nieuw-Zeeland al de laatste rechte lijn in richting het volgende WK, dat eind februari start in Polen. Een monoloog.

NICKY DEGRENDELE

Vijftig jaar geleden won Rod Laver (80) voor de tweede keer in zijn carrière de vier grand slams in hetzelfde jaar, een stunt die geen enkele tennisser hem ooit nog nadeed. In de begindagen van 'zijn' Australian Open, een portret van The Rocket.

ROD LAVER

Geen andere Belgische spits had ooit zo'n fijne neus voor goals. Erwin Vandenbergh, zesmaal topschutter, was altijd de juiste man op de juiste plaats. En hij maakte een iconisch doelpunt voor de Rode Duivels. Een verhaal bij zijn 60e verjaardag.

DOCUMENT